Велина Минкова се завръща с "Бразилски храст" - искрящ от остроумие сборник с разкази

07.06.2018
Снимка 1

 

Тя вече спечели публиката с дебютния си роман, който носи ироничното заглавие "Доклад на зелената амеба за химическия молив". А сега се завръща с "Бразилски храст", искрящ от остроумие сборник с разкази! 

Каним ви на премиерата на новата книга на Велина Минкова на 7 юни 2018 от 19:00 ч. в литературен клуб Перото.

 

За книгата

Бразилски храст“ съдържа 11 истории, населени от плъхове, лели, златни рибки, буржоа бохеми, хамали и други причудливи герои. Независимо дали разказва за Париж, Лондон, Лос Анджелис или София, авторката очарова с непокътната жизненост и свежо чувство за хумор.

За автора

Велина Минкова е родена през 1974 г. в София. Завършва английски език и литература с профил „Творческо писане” в Калифорнийския университет (UCLA). Автор е на сборника с разкази „Red Shorts” и на романа „Доклад на зелената амеба за химическия молив“. Докато растеше „бразилският храст”, историята, която ни отведе на международен пионерски лагер в Северна Корея, беше издадена на френски език под заглавие „Великият вожд трябва да дойде да ни види” с клеймото на престижното издателство Actes Sud!

Ще се възползваме от случая да поздравим авторката за този успех.

Не пропускайте новата среща с Велина Минкова на 7 юни от 19:00 ч. в литературен клуб „Перото”!

 

Информация: Издателство Колибри, София

 


 

© Диаскоп Комикс - Diaskop Comics

Редакцията на "Диаскоп" изказва благодарност на своите сътрудници, които редовно изпращат информация първо при нас! Редакцията с отговорност оформя материалите и ги публикува. Препоръчваме на всички колеги, които желаят да популяризират информацията и вземат назаем съобщения, да поместват линк към първоизточника.