Кино под звездите: "Закуска в Тифани" - част от фестивала София Моно

09.07.2018
Снимка 1
 
Издателство Колибри
представя
 
емблематичния филм "Закуска в Тифани" -
част от фестивала София Моно
 
7 юли 2018 - 17 юли 2018

 

Заповядайте на 15 юли в 21:00 ч. в парк "Военна академия"!

 

„Нощта прелива в ден над пустото „Пето Авеню”. Докато Ню Йорк прогонва съня от очите си, една стройна фигура, ухаеща на вчерашни мечти, се отразява във витрината на най-известния бижутериен магазин в света. Скрита зад слънчеви очила, тясна черна коктейлна рокля и с вдигната коса, тя е олицетворение на сдържана елегантност, смекчена само от хартиената торбичка със сандвич и картонената чашка с кафе, които държи. Това е Холи Голайтли – такава, каквато я помнят всички, един самотен и искрящ скъпоценен камък сред толкова много по-дребни диаманти...

За разлика от своите клиенти самата Холи не е член на висшето общество, което посещава често любимия й бижутериен магазин. Макар този факт да не е подчертан във филма, Капоти в своя роман дава да се разбере, че 18-годишната принцеса всъщност е професионална компаньонка. Холи пробва късмета си в бохемското общество, опитвайки се да свързва двата края (или да натрупа състояние) сред плейбои и сноби в свят на маски, преструвки и безброй огледала. ”

Одри Хепбърн с лекота се превъплъщава в ролята на незабравимата Холи Голайтли в една от най-великите филмови адаптации на всички времена, създадена по мотиви от емблематичната новела на Труман Капоти.

 

Купете своя билет от тук:
http://www.ticketportal.bg/predstavenie_javisko_view.asp?IDPred=428417

Поръчайте книгата от тук:
http://www.colibri.bg/knigi/785/truman-kapoti-zakuska-v-tifani

 

Информация: Издателство Колибри

 


 

© Диаскоп Комикс - Diaskop Comics

Редакцията на "Диаскоп" изказва благодарност на своите сътрудници, които редовно изпращат информация първо при нас! Редакцията с отговорност оформя материалите и ги публикува. Препоръчваме на всички колеги, които желаят да популяризират информацията и вземат назаем съобщения, да поместват линк към първоизточника.