Юбилейна изложба на Снежана Фурнаджиева в галерия Аспект, Пловдив

29.08.2018
Снимка 1

Галерия Аспект

представя

Снежана Фурнаджиева

юбилейна изложба

30 август 2018 – 11 септември 2018

Откриване: 30 август 2018 от 18.30 часа

 

В навечерието на препълнения с културни прояви септември, галерия „Аспект“ отбелязва с изложба юбилея на Снежана Фурнаджиева. На 30 август в 18.30 часа всички нейни приятели и колеги са добре дошли да поздравят сърцатата председателка на Дружеството на пловдивските художници.

Не би било преувеличено да се каже, че тази юбилейна изложба е изстрадана от авторката и отложена през миналата година заради претърпяната от нея контузия. През 2018-а Снежана води битки на толкова фронтове, че едва успя да се подготви, преди да изтече юбилейната й година.

В експозицията художничката представя 20-ина разнообразни по формат картини, като над 10 са нови, рисувани специално за изявата й в „Аспект“, и който е запознат с нейната работа като председател на Дружеството, ще разбере какви неистови усилия й е коствало това. Тя не се страхува да влиза в битки и пререкания, когато трябва да отстоява интересите на гилдията; неуредиците и напрежението по строежа на новата зала на Дружеството и по подготовката за „Пловдив 2019“ ангажират изцяло времето и силите й, затова и изложбата трябва да бъде оценена подобаващо.

 

 „И колкото и напрегнат и заплетен да е животът ми в този момент, в него винаги присъстват любовта, мечтите и духовното преклонение пред изконните житейски ценности“ – споделя художничката.

Затова и платната са своеобразна компилация от ретроспективни елементи и нови търсения, свързани с динамиката на днешния ден.

 

Изложбата може да бъде видяна в залите на галерия „Аспект“ от 30 август до 11 септември.

 

Информация: Олга Петрова, галерия "Аспект", Пловдив

 


 

© Диаскоп Комикс - Diaskop Comics

Редакцията на "Диаскоп" изказва благодарност на своите сътрудници, които редовно изпращат информация първо при нас! Редакцията с отговорност оформя материалите и ги публикува. Препоръчваме на всички колеги, които желаят да популяризират информацията и вземат назаем съобщения, да поместват линк към първоизточника.