PURЕ: Визуално-експерименталният спектакъл на Християн Бакалов вече и пред българска публика

31.08.2018
Снимка 1

PURE

пърформънс

на световнопризнатия артист и хореограф

Християн Бакалов

в Националния дворец на културата

5 септември 2018 г. (сряда) от 15:00 до 21:00

 

 

След успешното представяне пред френска и белгийска публика, визуално-експерименталният спектакъл PURE гостува на ДНК-пространството за съвременен танц и пърформанс.

 

PURE

е артистичен експеримент със силно визуално въздействие на принципа на  движенческия театър и пърформанс. Реализира се с участието на доброволци-непрофесионалисти, без предварителна сценична подготовка.

Вдъхновен от философията на Спиноза за вечността, артистът Християн Бакалов ще търси отговори на въпросите, има ли вечност и каква е връзката между живота и смъртта. 

Предварителни ателиета ще бъдат проведени за всички, които желаят да се включат в пърформанса като доброволци. Няма ограничения във възрастта, социалната прослойка, професионалните занимания и физическа кондиция на доброволците.

Дати за провеждане на ателиетата

3 и 4 септември, 2018 в ДНК от 18:00 до 19:30 ч.

Зрителите ще могат да влизат на всеки 10 минути и да се включат в това незабравимо приключение, което ще им даде възможност да се докоснат до един нов вид изкуство, да открият своя артистичен потенциал чрез контакта с нови и различни хора.

Билети могат да бъдат закупени

в Билетния център на НДК и на място в ДНК в деня на събитието от 13:00 до 21:00 ч. Запазването на час се извършва по график при закупуване на билет

Цени: 10 и 15 лв.

Адрес: София, площад България 1, (срещу фонтана в подлеза на НДК)

Допълнителна информация може да намерите и от тук:

https://www.facebook.com/events/311867322919949/?active_tab=about

 

За Християн Бакалов

Дипломира се в Държавното хореографско училище в София във випуска на Илиян Драгажов през 1991 г. Същата година е ангажиран в трупата на „Младия балет на Франция“ в Париж. Там завършва и педагогика в Националния Център за танц.

Кариерата му на танцьор продължава в Националния хореографски център „Claude Brumachon“ в Нант. С тази трупа работи 7 години, като реализира много световни турнета в Европа, Латинска Америка, Африка и САЩ. През 1999г. е поканен от „Младият балет на Франция“ да постави 4 шансона, първият, от които е „Ау Суижант“ на Жак Брел.

В периода 2000-2005 г. Християн Бакалов поставя за City Center – Ню Йорк, Theatre de Ranalagh- Париж; Консерваторията на Сеул – Корея, Консерваторията на Лион – Франция, Френския театър в Прага, Държавното хореографско училище – София, Балет Арабеск – София и Софийската национална опера.

Повече от 10 години Християн Бакалов взема участие като изпълнител в пиесите на световноизвестни  режисьори като Роберт Вилсон, Жером Бел, Ян Фабре, Иво Димчев.

От 2009 г. се установява в Брюксел и участва в създаването на Volksroom пространството за съвременно изкуство на Иво Димчев.

Във френската столица, в Националния център за танц,  се дипломира и като педагог.

Християн Бакалов е носител на наградата на “Rayonnement de L‘Opera de Paris”.

 

Информация: Маргарита Енева

 

 


 

© Диаскоп Комикс - Diaskop Comics

 

Редакцията на "Диаскоп" изказва благодарност на своите сътрудници, които редовно изпращат информация първо при нас! Редакцията с отговорност оформя материалите и ги публикува. Препоръчваме на всички колеги, които желаят да популяризират информацията и вземат назаем съобщения, да поместват линк към първоизточника.