25 години Република Словакия: Съвременен комуникационен дизайн от Словакия в ГХГ - Пловдив

02.10.2018
Снимка 1

Градска художествена галерия Пловдив

представя

Съвременен комуникационен дизайн

от Словакия

05 октомври 2018 – 24 октомври 2018

Откриване: 05 октомври 2018 от 18.00 часа

 

Представителна изложба, организирана от посолството на Словашката Република у нас, ще запознае българската публика с иновативните търсения и постиженията на съвременния словашки дизайн.

На двата етажа в Залите за временни експозиции на ул. „Княз Александър I“№15 от 5 до 24 октомври може да се проследи развитието на това приложно изкуство, създавано от словашки артисти, като акцентът на първия етаж е върху комуникационния дизайн.

В това направление се представят 25 творци, а експозицията е курирана от Марцел Бенчик (Marcel Benčík) Мария Ришкова (Mária Rišková) - директор на Словашкия център за дизайн в Братислава. На втория етаж се разполага експозицията "Знаете ли? Това е Словакия", която засяга 42 теми с интересни факти за Словакия чрез фотографии и рисунки. „Знаете ли, че една от най-големите фирми в света в сферата на информационната сигурност е създадена от словаци? Чували ли сте, че на моста на Дунав има летяща чиния? Знаете ли, че Словакия е световният лидер в производството на автомобили на хиляда души от населението? Чували ли сте, че първият небостъргач в Китай е построен по проект на словашки архитект?“

Отговорите на тези провокационни въпроси ще откриете в изложбата на словашкия дизайн, която се открива на 05.10.2018г. от 18 часа.

Проявата е посветена на 25-та годишнина от основаването на Словашката Република.

 

Информация: Мариана Китипова, Връзки с обществеността, ГХГ - Пловдив

 


 

© Диаскоп Комикс - Diaskop Comics

Редакцията на "Диаскоп" изказва благодарност на своите сътрудници, които редовно изпращат информация първо при нас! Редакцията с отговорност оформя материалите и ги публикува. Препоръчваме на всички колеги, които желаят да популяризират информацията и вземат назаем съобщения, да поместват линк към първоизточника.