"ЛаТекст" посрещат есента с "Толкова много неща" и ново видео

03.10.2018
Снимка 1

Литературната рок банда LaText посреща новия сезон с ново видео към песента "Толкова много неща", която ще бъде част от следващия им краткосвирещ албум.

Парчето е в отличителния за групата poetry rock стил, който този път съчетава деликатността на поезията и меланхолията на рока с нео блус елементи. Стиховете в него са на Петър Чухов, а музиката и аранжиментът – на цялата група.

Темите в Толкова много неща напълно съответстват на сезона, в който се прощаваме с фриволността на лятото и посрещаме купищата задачи. Клипът към песента е поредица от абстрактни картини и мини сюжети, дело на визуалния артист Мери Адам.

https://www.youtube.com/watch?v=X2X1CAACKJ0

 

LaText са:

Петър Чухов (поезия, глас, китара)

Елена Пенева (вокал, текстове, синтезатор)

Иван С. Вълев (бас, глас, поезия)

Гриша Маникатов (ударни)
 
За шестгодишното си съществуване са свирили на над 10 фестивала в цяла България, както и в множество клубове за музика на живо. Често на сцената с групата излизат като гости и други поети и музиканти от България, САЩ, Нова Зеландия и др.
 

През 2014 г. „ЛаТекст“ печелят наградата на слушателите на конкурса за нова българска песен на БНР „Златна пролет” с парчето си Shoot Me Again, към което правят видеоклип, а същата година издават и дебютното си EP Само, съдържащо 7 парчета.

Тази година LaTextса готови и със следващите си песни, които съвсем скоро ще бъдат издадени и представени в цялостен формат. Всички те са записани в Zero Project Studio, като смесването и мастерирането са минали през пулта на Владимир Бочев.

 

Още информация, снимки, интервюта:

Преслава Преславова, PR Manager
Creative Energy Hub

 


 

© Диаскоп Комикс - Diaskop Comics

Редакцията на "Диаскоп" изказва благодарност на своите сътрудници, които редовно изпращат информация първо при нас! Редакцията с отговорност оформя материалите и ги публикува. Препоръчваме на всички колеги, които желаят да популяризират информацията и вземат назаем съобщения, да поместват линк към първоизточника.