Лив Улман - една дива на 80: Прожекция на филма на Георги Тошев "Лив Улман. Къщата на спомените" в кино Одеон, София

13.12.2018
Снимка 1

 

Живея, радвам се, тъгувам и непрестанно се боря да порасна. Но всеки ден все с нещо докосвам и отново чувам гласа на младото момиче в мен. Което отказва да умре. (Лив Улман)

 

Каним ви на 16 декември 2018 от 17.00 часа в кино Одеон за специална, празнична прожекция на филма на Георги Тошев "Лив Улман. Къщата на спомените". 

Един елегантен и проникновен портрет, който ни среща лице в лице със звездата от „Персона”, „Шепот и викове”, „Семеен портрет в интериор” и „Есенна соната”. За да усетим духа на времето и значението на мястото, довели до онази промяна, която преобръща живота й завинаги.

Ако ви попитаме с какво свързвате Норвегия, най-вероятно ще споменете нейното име, макар че актриси като нея нямат националност, имат само харизма. Имат цял арсенал от паметни роли в биографията си, а неизтощимата им енергия създава усещането, че са неподвластни на времето…

Освен че е божествена актриса, която се изявява и като режисьор, Лив Улман има още едно амплоа – музата на Ингмар Бергман. Трудно е да говориш и пишеш за нея, без да стане дума за него, и обратно. Някак неусетно, докато преподрежда роли и спомени, Музата на Бергман стана на 80. И няма как да не отбележим този юбилей, още повече че той съвпада с годината, в която честваме 100 години от рождението на легендарния режисьор.

Почитатели на Лив Улман и на „чудото Бергман”, заповядайте в кино „Одеон” на 16 декември, неделя, точно в 17:00 часа! Нека символично се поклоним пред блясъка на истинския талант.

В рамките на събитието мемоарните книги
Промяна и Латерна магика ще се предлагат на специална цена.

 

Информация: Издателство Колибри

 


 

© Диаскоп Комикс - Diaskop Comics

Редакцията на "Диаскоп" изказва благодарност на своите сътрудници, които редовно изпращат информация първо при нас! Редакцията с отговорност оформя материалите и ги публикува. Препоръчваме на всички колеги, които желаят да популяризират информацията и вземат назаем съобщения, да поместват линк към първоизточника.