НОВИ КНИГИ: Владислав Христов и "Комореби"

25.02.2019
Снимка 1

Най-новата книга с поезия на Владислав Христов "Комореби" излиза в поредицата "Нова българска лира" на издателство "Ерго".

Думи за автора и книгата

Ето какво казва за автора и последната му книга литературният критик Митко Новков: „Владислав Христов е един от най-издържаните, последователни и съдържателни съвременни български поети, които в нюанса, във финото, едва незабележимо изменение търси и открива поетическото настроение и въздействие. Бих оприличил тази негова книга на тушова рисунка – едно движение на ръката, но овладяно до съвършенство и ето го стихът!“.

Румен Леонидов добавя: „Комореби“ е най-добрата сбирка от мигновения на Владислав Христов. Тя продължава неговите наблюдения и самонаблюдения на словесен фотограф. От книгата лъха свежест, финес и чувство за мярка – и в броя на философските питанки, и в безброя на вътрешните удивителни“.

ПРЕМИЕРА

Премиерата на книгата ще се състои на 7 март от 19.30 в столичния литературен клуб „Перото“. За „Комореби“ ще говорят Силвия Чолева и Крум Филипов. Предстои представяне на книгата и пред пловдивска публика.

 

Информация: Изд. "Ерго", София

Фото: Владислав Христов

 

Стихове от книгата прочетете в "Диаскоп"

 


 

© Христина Мирчева

Редакцията на "Диаскоп" изказва благодарност на своите сътрудници, които редовно изпращат информация първо при нас! Редакцията с отговорност оформя материалите и ги публикува. Препоръчваме на всички колеги, които желаят да популяризират информацията и вземат назаем съобщения, да поместват линк към първоизточника.