Публична лекция на Петко Танчев "Интерактивни технологии в дигиталните изкуства" в АМТИИ, Пловдив

04.05.2019
Снимка 1

На 7 май от 13 часа в АМТИИ "Проф. Асен Диамандиев", зала "Иван Спасов", Петко Танчев ще се срещне с младежи с интереси към аудио-визуалните изкуства.

Неговата работа като автор комбинира пространствено мислене и експерименти с инструменти за визуално програмиране и интерактивни технологии в областта на инсталацията и пърформанса. Петко Танчев създава интердисциплинарни проекти за театри, музеи и фестивали и често колаборира с артисти от различни творчески сфери. Неговите виртуални светове преосмислят аспектите на физическата действителност, като я изпълват с нов смисъл и значение.

През 2019-та година Петко Танчев е номиниран за награда „Пловдив“ в раздел „Аудио-визуални изкуства, фотография и операторско майсторство“ за „Мултимедиен дизайн и сценография на оперния спектакъл „Мадам Бътерфлай“ – Opera Open 2018.

Петко Танчев е магистър по сценография и докторант в специалност „Дигитални изкуства“ на Катедра „Изкуствознание“ в Национална Художествена Академия, София. От 2016-та преподава Инструменти за визуално програмиране и Видеомапинг в същата специалност. В последните две години е куратор на модул за дигитални изкуства "Creative Media Lab" в Нощ/Пловдив. През 2013-та съосновава аудио-визуален колектив Мелформатор, а през 2018-та творческото студио SenseLab.

Повече за работата на Петко Танчев може да видите на следните места в интернет:

Блог: www.petkotanchev.wordpress.com

Видео архив: www.vimeo.com/petkotanchev

Уебсайт: www.senselab.xyz

Събитието е част от литературния фестивал „Младият Пловдив чете“, който среща деца и младежи с писатели, художници, преводачи, артисти.

 „Младият Пловдив чете“ е част от Литературен фестивал „Пловдив чете“ и се провежда с подкрепата на Община Пловдив като част от Културния календар на града за 2019 година.

Информация: Гери Георгиева, ИК "Жанет 45"

 


 

© Диаскоп Комикс - Diaskop Comics

Редакцията на "Диаскоп" изказва благодарност на своите сътрудници, които редовно изпращат информация първо при нас! Редакцията с отговорност оформя материалите и ги публикува. Препоръчваме на всички колеги, които желаят да популяризират информацията и вземат назаем съобщения, да поместват линк към първоизточника.