Теодосий Спасов, Мирослава Кацарова и Орлин Павлов откриват 17-то издание на "Пловдив чете" 2019

22.05.2019
Снимка 1

От 10 до 16 юни 2019 – една седмица Пловдив ще бъде празник за четящите и пишещите с литературния фестивал "Пловдив чете".

Официалното откриване предстои на 11 юни 2019, вторник, от 20 часа на Античния театър. 

Всички пловдивчани и гости на града ще могат да се насладят на музиката на Теодосий Спасов, Мирослава Кацарова и Орлин Павлов. На сцената с тях ще бъдат: Мирослав Турийски (пиано), Александър Леков (басет), Младен Димитров (барабани).

По традиция на откриващото събитие ще бъдат връчени наградите „Орфеев венец“ за най-изявен поет през изминалата година, както и „Златна четка“ за най-добро художествено оформление на книга.

Входът за събитието е СВОБОДЕН.

Близо 20 издателства взимат участие в „Пловдив чете“ с автори и преводачи. Предстоят интригуващи срещи с чуждестранни писатели от Холандия, Румъния, Испания. 

На 14 юни 2019 от 17 часа ще бъдат връчени Националните литературни награди "Христо Г. Данов" в къщата-музей на първия възрожденски издател. 

Особено наситена е съпътстващата програма на фестивала - ще отидем на литературни пътешествия из Пловдив, на изложба с илюстрации, на хореографски манифест ище може да се насладим на книгите в летните читални на открито. Специален проект на издателство „Жанет 45“е инсталацията на визуалния артист Петко Танчев: „Забравените думи“, която ще бъде показана във FLUCA - Австрийскикултуренпавилион.

Тази година в рамките на фестивала в АЛЕЯ НА КНИГАТА ще гостуват около 40 издателства с шатри, разположени в близост до Римския стадион.

Всички събития от програмата на „Пловдив чете“ са с вход свободен!

През 2019-та година предстои 17-то издание на литературния фестивал„Пловдив чете“. Домакин е издателство „Жанет 45“.

Събитието се реализира с подкрепата на Община Пловдив като част от Културния календар на града за 2019 година.

Пълната програма на литературния фестивал „Пловдив чете“ и повече информация очаквайте скоро!

Следете блога: www.plovdvichete.com, както и фейсбук страницата: https://www.facebook.com/Plovdivchete/

 

Информация: Гери Георгиева, ИК "Жанет 45"

 


 

© Христина Мирчева

Редакцията на "Диаскоп" изказва благодарност на своите сътрудници, които редовно изпращат информация първо при нас! Редакцията с отговорност оформя материалите и ги публикува. Препоръчваме на всички колеги, които желаят да популяризират информацията и вземат назаем съобщения, да поместват линк към първоизточника.