Конкурс за фантастичен разказ "Игра на война" обявява Клуб по фантастика, евристика и прогностика "Аркадий и Борис Стругацки" 2019

29.05.2019
Снимка 1

Клуб по фантастика, евристика и прогностика

"Аркадий и Борис Стругацки"

и Младежки дом гр. Пазарджик

обявяват конкурс за фантастичен разказ

 

Тема: Игра на война

Предпочитаме разказите да са във фантастичния жанр, приключенска или твърда фантастика.

Условия: Разказът трябва да е до 2000 думи, написани на кирилица. Шрифт - Times New Roman, големина – 12, формати .doc .docx .rtf .odt.

Конкурсът е явен, вписвате имената си под заглавието на творбата.

Творбите ще се приемат до 26 август 2019 година на:

Адрес:  [email protected]

Брой творби:  По един разказ от участник.

Ще приемаме непубликувани на хартия разкази, както и ненаграждавани в други конкурси. С предимство ще са досега непубликуваните в интернет.

Награда:  Разказът оценен на първо място ще получи парична награда на стойност 300 лв. Награденият автор ще бъде обявен на националния конвент Булгакон 2019.

Ако се съберат достатъчно на брой качествени произведения ще издадем хартиен сборник, от който участващите в него автори ще получат по една авторска бройка.

Жури:  Творбите ще се оценяват от членове на клуба и Младежки дом, както следва:

Клуб „Аркадий и Борис Стругацки”: Юри Илков; Иван Величков; Тервел Пейков; Иван Георгиев

Младежки дом: Валентина Топалова и Инна Церовска

Онлайн медия Diaskop: Христина Мирчева

 

ПРАВО НА СОБСТВЕНОСТ, ПРАВА ЗА ПОЛЗВАНЕ И ПУБЛИКАЦИЯ НА ПРОИЗВЕДЕНИЯТА, УЧАСТВАЩИ В КОНКУРСА

Авторското право върху изпратените творби остава собственост на участника в конкурса. С акта на самото изпращане на творбите посочените в тях автори се съгласяват Младежки дом - Пазарджик да придобие правото да използва  изпратените творби или части от тях  свободно и безсрочно  с нетърговска цел , без заплащане на компенсационно или каквото и да е друго възнаграждение, като правото включва възпроизвеждане, разпространение и използване по всякакъв начин, с всякакви средства и върху всякакви материални носители, включително за изложби, публикации и реклама на дейността на Младежки дом - Пазарджик.

 

Информация: Дани Коцева, тел.: 0879605625

Още по темата тук

Конкурс 2018

Конкурс 2017

 


 

© Диаскоп Комикс - Diaskop Comics

Редакцията на "Диаскоп" изказва благодарност на своите сътрудници, които редовно изпращат информация първо при нас! Редакцията с отговорност оформя материалите и ги публикува. Препоръчваме на всички колеги, които желаят да популяризират информацията и вземат назаем съобщения, да поместват линк към първоизточника.