Георги Терзиев: изложба-акварел в Балабанова къща, Пловдив

22.06.2013
Снимка 1

На 17 юни 2013 година Георги Терзиев откри изложба в Балабанова къща, Пловдив. За изкушените в една от най-деликатните и капризни техники експозицията е истински празник. Представени са над 60 акварела на тема градски пейзаж и природа. С "мокро в мокро" художникът рисува водата и дъжда. "Будапеща", "Парижки булеварди", "Виена", "Трамваят", "Пред МОЛ Пловдив", "Река Марица", "Река Лом" са малка част от заглавията, които сочат и географските точки, станало повод за вдъхновение.

Изложбата бе открита от възторжените думи на изкуствоведа Светла Москова в присъствието на приятели, колеги и колекционери.

Георги Терзиев е роден в Пловдив през 1965 год. Завършва Техникум по дървообработване и вътрешна архитектура, специалност дърворезба и Учителски институт в Дупница, специалност изобразително изкуство и трудово обучение.

Преподавател по изобразително изкуство в СОУ "Св.Константин Кирил Философ" в Пловдив.

От 1992 год. е член на Задругата на майсторите на народни художествени занаяти в Пловдив, специалност иконопис.

От 1998 година твори в областта на акварелната живопис, където намира истинското си призвание.

Творбите на Георги Терзиев са резултат от скици и рисунки, правени  от натура при неговите многобройни пътешествия. Вдъхновява се от приказния Париж, мистичната Венеция, величествения Рим, Истанбул, малките и големи селища на Гърция, приказния Охрид, Румъния и др.

Отдаден на природния пейзаж и пленерното рисуване.

Учи се от стари майстори на акварела като непрекъснато "сверява четката си"със съвременни художници.

Георги Терзиев споделя, че негови произведения се намират в целия свят: "от "Огнена земя" до Канада, от Япония до Испания. Най-много в САЩ и Франция, разбира се в Родината ми, а от скоро и в ЮАР".

Изложбата ще продължи до 30 юни 2013 година.

Албум с акварели на художника Георги Терзиев в "Диаскоп" тук