Читателска среща с Лидия Димковска - един от най-мощните гласове в съвременната македонска литература

10.12.2019
Снимка 1

11 декември 2019 от 19.00 часа

Casa Libri, София

Имаме удоволствието да ви поканим на среща с авторката на „Резервен живот“ и „Но-Уи“ Лидия Димковска! Тя ще се състои на 11 декември от 19:00 ч. в Casa Libri на ул. Цар Асен 64 в столицата.

За Лидия Димковска

Поет, романист и преводач, Лидия Димковска е родена в Скопие, Македония, през 1971 година. На родния си език има публикувани сборници с поезия и два романа, редактирала е антология с текстове на млади македонски поети. Произведенията й са преведени на повече от 20 езика. Дебютният й роман излиза през 2004 г. със заглавие „Скрита камера” и също е издаден у нас.

Димковска е носител на редица престижни литературни отличия, а през 2013 г. с „
Резервен живот” печели Наградата за литература на Европейския съюз. Построен като дневник, романът „Но-Уи“ (превод: Божидар Манов) е пътуване в миналото, през собствените и разказаните й спомени, мотивирано от желанието й да проникне в същността на една драматична и изпълнена с превратности човешка история.

Не пропускайте възможността да се запознаете с Лидия Димковска, един от най-мощните и оригинални гласове в съвременната македонска литература!

 

Информация: Изд. Колибри

 


 

© Диаскоп Комикс - Diaskop Comics

Редакцията на "Диаскоп" изказва благодарност на своите сътрудници, които редовно изпращат информация първо при нас! Редакцията с отговорност оформя материалите и ги публикува. Препоръчваме на всички колеги, които желаят да популяризират информацията и вземат назаем съобщения, да поместват линк към първоизточника.