С пожелание за интересна литературна 2020 година ИК Жанет 45 представя Антония Апостолова и книгата й с разкази "Потъване в мъртво море"

03.01.2020
Снимка 1

СНЦ "Пътуващите книги на Стара Загора"

ИК Жанет 45 представят 

Антония Апостолова 

"Потъване в мъртво море

Стара Загора: 3 януари 2020, петък, 19.30 часа

Място: Pub Little Jack  

Модератор: Олга Клисурова

 

За автора и книгата

Дванадесетте разказа в сборника "Потъване в Мъртво море" са обединени от темата за загубата, за човешките рани и щети, за затворените врати, пред които неминуемо се изправяме, и за струящата през всички наши разкъсвания светлина.

"В тези разкази има много сол. Не като овкусител, а като консервант – потъването в загубите е трайно. И не страници разлистваш, а солни мини. Дълбочината придърпва с неудържим поетичен език и зрялата словесност на майстор-разказвач." - Йорданка Белева

"В българската литература се появява изключително интересен разказвач. Историите са свързани интонационно и психологически, а езикът им е образен, гъвкав и свеж." 

Керана Ангелова

"Психологическа дълбочина, нюанси и чувствителност към детайла, езиково богатство и стилистично разточителство. Антония Апостолова разгръща необичайно сюжетите, има усет за добър финал и пише с увереност и размах." 

Силвия Чолева

"Изящното изкуство на човешката двойка е пренесено в изоставени от литературата територии. В историите пробягват ледените пламъчета на променливата близост, а ожесточените поетически мигове сочат всички неосъществени възможности пред нас." 

Марин Бодаков

 

Антония Апостолова

издава първата си книга още на 17 ("Солена ябълка", поезия). Има 15-годишен редакторски опит във водещи медии у нас. Създател и главен редактор е на сайта и фейсбук страницата "Литературни разговори"

 

Оформление: Иво Рафаилов
Редактори: Надежда Радулова, Красимир Лозанов
 
 

Информация: Гери Георгиева, ИК Жанет 45                           

 

Още по темата в "Диаскоп":

Антония Апостолова представя "Потъване в мъртво море" в Пловдив и София

Антония Апостолова: "Там, на същото място" - "Потъване в мъртво море"

 


 

© Христина Мирчева

Редакцията на "Диаскоп" изказва благодарност на своите сътрудници, които редовно изпращат информация първо при нас! Редакцията с отговорност оформя материалите и ги публикува. Препоръчваме на всички колеги, които желаят да популяризират информацията и вземат назаем съобщения, да поместват линк към първоизточника.