Ина Иванова и "Криле от папиемаше" с премира в Петното на Роршах, Пловдив

27.01.2020
Снимка 1

Издателство Жанет 45

 

Литературен салон "Spirt and Spirit"

 

представят

 

Ина Иванова и "Криле от папиемаше"

 

28 януари 2020, вторник, от 19:00 часа 

 

клуб "Петното на Роршах", ул. Йоаким Груев 36

 

Модератор: Цветелина Драганова

 

 

Поезията на Ина Иванова обръща специално внимание на паметта, на детството, чиито рани носим през целия си живот, както и на невъзможността да преодолеем човешката си уязвимост („сърцето винаги е потърпевшият”). Вероятно заради това хартиените криле, ядката на смисъла, изящното и спасителната сила на думите са възможните изходи на лирическата ù героиня.

 

Стихотворенията в „Криле от папиемаше” издирват светлината и „тънката радост”. И се доверяват на премълчаното - изобщо на акта на премълчаване, който подтиква читателя да потърси собствената си идентичност.

 

Творбата е реализирана с подкрепата на Община Пловдив по Компонент 4 „Произведения на пловдивски писатели и важни за града издания“.

 

Стихове от книгата прочете в "Диаскоп":

 

"вещите са музей на паметта"

 

 

Информация: Гери Георгиева, ИК Жанет 45   

 

 


 

© Христина Мирчева

Редакцията на "Диаскоп" изказва благодарност на своите сътрудници, които редовно изпращат информация първо при нас! Редакцията с отговорност оформя материалите и ги публикува. Препоръчваме на всички колеги, които желаят да популяризират информацията и вземат назаем съобщения, да поместват линк към първоизточника.