Владимир Янев и "Възкресени мигове" с премиера в ПУ "Паисий Хилендарски"

27.01.2020
Снимка 1
Издателство Летера представя
 
Владимир Янев и "Възкресени мигове"
 
28 януари 2020  от 18.00 часа
 
6-та аудитория, Ректорат на ПУ "Паисий Хилендарски" 

 

Нека се насладим на брилянтната мемоарна проза и сладкодумието на нашия приятел, преподавател и дълбок познавач на литературата Владимир Янев.

Творбата е финансирана от Община Пловдив по Компонент 4 "Произведения на пловдивски писатели и важни за града издания".

"Как трябва да изглежда книга, която разказва за детство, за писатели и творби, за близки хора, за трайни изживявания, за странни мигновения?

Книгата ме измъчваше, но не исках да измъчва читателите, а да им доставя радост от преживяването на съкровени неща. Как, как да стане тая работа?

Като оставиш книгата да се пише сама. Аз само бях внимателен читател и редактор. Просто е! Но е трудно... Това са истории и размисли, родени от желанието да сторят хората по-малко чужди един на друг и малко повече вгледани в себе си през увеличителното стъкло на спомени и книги. Говоря за личности и писатели, които са ми съавтори.

Много по-добри и по-талантливи от мен."


Владимир Янев

 

Информация: Организаторите

 


 

© Христина Мирчева

Редакцията на "Диаскоп" изказва благодарност на своите сътрудници, които редовно изпращат информация първо при нас! Редакцията с отговорност оформя материалите и ги публикува. Препоръчваме на всички колеги, които желаят да популяризират информацията и вземат назаем съобщения, да поместват линк към първоизточника.