ДЕНЧО ВЛАДИМИРОВ: ПИСМА ДО „ДИАСКОП”

13.08.2013
Снимка 1

ПИСМО ПЪРВО

Понеделник, 2013, 12 август, 17:04:50

Здравейте! Сега ще разберете и как ме  призна като автор и Азия! Благодарения на вълшебната търсачка Google открих, че още преди пет години съм превеждан като автор и в още един континент - в Азия! Йероглифи, йероглифи... Открих преводи на виетнамски език (виетнамците използват и латиница)  на разказа ми " Мъжки атрибут", който преди години бе превеждан в сатирични издания в Европа. Оказа се, че хората по планетата се смеем на едни и същи неща, стига, разбира се, да са добре разказани. Виетнамците са илюстрирали талантливо разказа ми, сега е ред на българина Георги Чепилев да покаже световната си класа! 

До новата ни  среща в сатиричния ни маратон.

Денчо Владимиров

 

ПИСМО ВТОРО

Понеделник, 2013, 12 август, 17:51:00

Здравей, Ина! Преди час ви изпратих един мой нов хит, но не ми се изобрази, че е изпратен в дневника, затова ми отговори дали си получила разказа "Мъжки атрибут", той е моята визитка  в...Азия.
Поздрави на великия илюстратор .

Владимиров

 

ПИСМО ТРЕТО

Вторник, 13 август, 13:30:24

 Благодаря, колега и от името на борещия се виетнамски народ, който артистично рекламираме с публикацията.Т.е. щом един народ има чувство за хумор, значи е с чувство за бъдеще! Неслучайно виатнамците навремето си победиха и САЩ във войната - народ с непобедим дух! Друг е въпросът  как стоят нещата с хумора и сатирата днес в България. Хуморът и сатирата като авторска продукция изчезнаха тотално от медиите, заместени от цунами от  брадати  и в голямата си степен цинични и долнопробни вицове или от злобни публикации, с доста злобничък и каруцарски по изтънченост  хумор.
Затова появата на Диаскоп Комикс просто е предизвикана от съдбата с мисията да се даде шанс и на хумора и сатирата като  изкуство.
Прави ви чест!
А аз отвреме-навреме пак ще ви изпращам  отгледана на  нивичката ми  сатирична продукция, за да не остане рафтът ми празен. Разбира се - продукция без ГМО!

Денчо Владимиров

 

ОБЯВА

С две ценности, скъпи и редки, се отличават разказите на Денчо Владимиров, разбрани от обществото и спечелващи симпатии – истина и хумор. На 16 август т.г. очаквайте новият разказ на Денчо Владимиров – премеждия около “Мъжки атрибут”.

„Диаскоп”