НОВИ КНИГИ: Нели Лишковска и "Ключовете от Рая"

03.09.2013
Снимка 1

КЛЮЧОВЕТЕ ОТ РАЯ поставя точка на темата за Другото, която вълнува Нели Лишковска повече от двадесет години. Другата реалност, Другите пространства и времена, Другите.

Тема, която се разглежда и развива в романите Петнайсетият камък, Безкрайната точка и Ключовете от рая. Една своеобразна трилогия, която постепенно разгръща представата за новия свят, новото виждане, новите хора. Което всъщност е дълбоко скритото и добре пазено Старо знание.

Петнайсетият камък е на ръба между Видимия и Невидимия свят.Безкрайната точка прекрачва тази граница. Стъпва Отвъд, за да започне да съществува и в двата свята едновременно. А Ключовете от рая слага финалния акорд на тази Симфония на световете.

Четенето на трите романа – независимо дали ще протече заедно или поотделно – представлява едно вълнуващо, разтърсващо емоционално преживяване, разкриващо вековни тайни на земното битие.

Духовно приключение, което ще ви остави без дъх и от което ще излезете само по сърце.

И мисъл.


 

ВИЗИТНА КАРТИЧКА

Нели Лишковска е родена в София. Завършила е българска филология в СУ „Св.Климент Охридски”.

Автор е на сборниците с разкази „Смърт до насита”(1998), „Зеницата на Бога”(2007) и „Стъпки по ръба на месечината”(2008) и на сборника с пиеси „Недокоснати пиеси”(2013), както и на романите „Нероденият”(2009), „Леговището на тъгата”(2010), „Зверо sapiens”(2011), „Петнайсетият камък”(2012) и „Безкрайната точка”(2013).

През пролетта на 2014 г .ще излезе следващият ù роман „Ключовете от рая”, който заедно с „Петнайсетият камък” и „Безкрайната точка” образува своеобразна трилогия.