НОВИ КНИГИ: Мария Донева и "Шепа лъскави череши"

11.12.2013
Снимка 1

Утре - 12.12.2013 (четвъртък) в София, в уютната обстановка на "+ това" от 19.00 ще се състои първото представяне на книгата от Мария Донева "Шепа лъскави череши".

Следват премиери в Пловдив - на 19.12.2013 и в Стара Загора - на 16.01.2014

 

ДРУГИТЕ ЗА НЕЯ

Мария отново ме прободе в сърцето, което вече е станало на решето от нейните стихове. Но пък по-добре сърце, надупчено от поезия, отколкото цяло, но недосегаемо.

Анна Димова

Винаги съм смятала, че ако трябва да говоря за Мария, всички думи на света няма да ми стигнат, за да опиша колко прекрасна е тя. Да срещнеш Мария, означава да се влюбиш. А ето това вече не е никак трудно да си го представиш! Защото тя е нежна като Перце от дим, пълна е с вълшебства като Магазин за обли камъчета и е сладка и вкусна като Шепа лъскави череши. Не вярвате ли? Заповядайте в новата ù книга! В нея ще срещнете един копнеж огромен, свят, щастлив и сериозен, капка нежност, тъгата горчива. В нейния свят следобедът е сънлив и прашен, люляците са с ръце зелени, мъглите са лилави, а незабравките – сини. Там вятърът е нежна дума, тревата иска да расте, а пръстта се рони като хляб. Само там ще разберете, че единственият дом е тялото, а в една градина надежди детството няма да свърши скоро. Коя е Мария? Мария е най-верният географ на сърцето. Оставете се в ръцете ù! Тя ще ви почете, ще ви разходи из сезоните на любовта и неусетно ще ви влюби в себе си. Завинаги.

Както стана с мен!

Ваня Хинкова

Поезията на Мария Донева е поле от ласки. Тя е високо стръкче трева и сладко от облаци. Носи те на гръб, за да можеш да гледаш небето.

Ива Колева

 

Новата книга със стихотворения на Мария Донева излезе от печат през месец декември 2013 година, ИК "Жанет 45". Оформлението е на Иво Рафаилов, редактор - София Несторова