НОВИ КНИГИ: Димитър Герганов и "В сянката на Боговете. Войната за Тракия"

04.01.2014
Снимка 1

Епична сага за жестоки битки, коварни интриги и дръзки предизвикателства. Гордите траки и безмилостните гърци са вкопчени в смъртоносна прегръдка из полята на Тракия. В титаничния сблъсък на воли и метал няма място за отстъпление, нито за прояви на милост. Войната между хората обаче е само проекция на титаничния конфликт между Олимпийските Богове и техните колеги от Тракийския Пантеон. Всички средства са разрешени в името на крайната цел – окончателната победа.

Една история за силата на любовта и истинската цена на приятелството. От Царството на Мрака през приказната Тракийска гора, в компанията на митични същества, Героят открива разтърсващи тайни, които ще променят не само него, а целия познат свят.

За да получите книгата, пишете на email: [email protected], или на https://www.facebook.com/bookstarters


 

ВИЗИТНА КАРТИЧКА

Димитър Герганов е на 42 г.,  живее и работи в Пловдив – градът под тепетата известен със своето бохемско безвремие. Авторът има съмнителната привилегия да израсне по комунистическо време, завършва гимназия и служи в казармата като стотици хиляди негови връстници. След това следват годините на прехода, който се оказва, че така и не е свършил.

Димитър Герганов завършва икономика в Благоевградския университет и смело се впуска в мътните води на българските и международните финансови пазари. Работи като брокер на ценни книжа, финансов анализатор и валутен трейдър за различни авторитетни компании. Десетките хиляди часове прекарани пред монитора в следене на графики, повдигат повече въпроси, отколкото дават отговори. Един въпрос като че ли е най-съществен. Смисълът? Цената на щастието и как да използваме своето време пълноценно? Така, дълбоко заспалото изкушение на писането се пробужда и свенливо започва да си проправя път. Пазарите остават на заден план и компютърът се превръща в оръдие на съзиданието!

През последните десет години Димитър Герганов има над 100 публикации в различни печатни и интернет медии по теми от финансов и обществен характер. Да напише книга обаче е голямо предизвикателство! Още повече фентъзи, при това историческо и стъпило здраво на тракийската и гръцката митология. Авторът приема хвърлената ръкавица и скача в дълбоката вода. Резултатът е наистина прекрасен – няма да е пресилено да кажем, че "В сянката на Боговете" е класа!