ПЕТЪК, 13-И: МАРИЕЛА РУСЕВА И СТЕФАН БОНЕВ ВИ ОЧАКВАТ В КЛУБ "БИБЛИОТЕКАТА"

10.06.2014
Снимка 1

Заповядайте на 13.06.2014 /петък/, в 19:00, в Клуб „Библиотеката” в Пловдив!

Варненската поетеса Мариела Русева и писателят Стефан Бонев ще ви очакват за непринуден разговор, стихове и приятна, лятна споделеност.

През 80-те години на миналия век „Кристал“ беше емблематично място за Пловдив, защото събираше прословутата филибелийска бохема. През 2013 година един амбициозен човек, Гаро Узунян, си постави нелеката задача -  да възроди старата слава на клуба, но вече под ново име – „Библиотеката”, и да го превърне в своеобразен артцентър.

Именно там Майсторът на късия разказ Стефан Бонев и варненската поетеса Мариела Русева ще съберат отново почитателите си на едно място, за да докажат за пореден път, че поезията и прозата се допълват взаимно в хуманното си послание към хората.

Не случайно преди половин година Мариела Русева избра точно Игнажден, за да представи книгата си с поезия „Да ме обичаш ме научи” в Пловдив и от този ден нататък тя чувства града като роден с гостоприемството, симпатиите и обичливостта на хората! Тогава срещата- запознанство с авторката премина под наслов „Любовта е без алтернатива”. Това мото напълно импулсивно й бе предложено от изключителния творчески авторитет Стефан Бонев. Сега, в първите дни на лятото романтичната поетеса остава вярна както на любовната тематика в стиховете си, така и на ползотворната творческа симбиоза с любимия си пловдивски писател.

Този път надсловът е дело на Мариела Русева: „Обичамте се пише слято“.

 


 

КОНКУРСЪТ „НЕДОИЗРЕЧЕНО 5” ОЧАКВА ТВОРБИТЕ ВИ ДО 23 ЮНИ 2014

До 23 юни е срокът за участие в петото издание на нестандартния литературен конкурс „Недоизречено”, съобщиха инициаторът на проявата Стефан Бонев от Пловдив и неговата варненска съавторка Мариела Русева. Надпреварата е за творци до 21 години, но ще бъде присъден и един специален приз за участник, надхвърлил тази възраст. На 22 май „Недоизречено” спечели престижната награда „Пловдив” за своите второ и трето ученически издания, проведени в елитните ЕГ „Иван Вазов” и ГХП „Св. Св. Кирил и Методий” в града на тепетата.

Надпреварата да попълнят текстовата матрица на „Недоизречено” този път започна от младежите на Интеракт клуб - Пловдив – Филипопол, но преди дни към тях се присъединиха и членовете на курса по творческо писане към читалище "Възраждане 1983" с ръководител Елена Диварова.

Конкурсът е отворен за всички, изкушени от българското слово, независимо в коя точка на страната или на света живеят. Готовите творби да се изпращат на имейл [email protected], като в графа „Относно” да бъде вписано „За Недоизречено 5”. Под края на творбата напишете съвсем кратка биография, име, възраст, адрес, имейл, телефон, училище, клуб и др. Файловете да са с разширения *.doc, *.pdf или *.jpg.

Правилата са известни. Матрицата, която можете да вземете от адрес: http://stefanbonev.eu/, съдържа ключови думи, препинателни знаци и бели полета за попълване от съответния участник. Целта е, ставайки съавтор на писателя Стефан Бонев, да сътворите автентично литературно произведение. Не се подвеждайте от това, че отгоре пише “разказ“. Допустими са всички кратки жанрове. В предишните издания на конкурса участваха: римувани и бели стихове, разкази, импресии, диалози, сатири, а също така криминалета и глави от бъдещи романи. 

 

информация: Организаторите

 


 

редактор: Христина Мирчева