Денчо Владимиров: "Ще оцелее ли българската нация?"

24.06.2014
Снимка 1

В рубриката "Злъч и смях"

Независимо социологическо проучване от памфлетиста Денчо Владимиров

Противно на мрачните платени прогнози на множеството съвременни социологически дами и господа, които вещаят, че както е тръгнало един ден българите ще си отзвучим като нация, то аз искам безплатно да заявя твърдо: не, мили дами и господа социолози, политолози, социални антрополози и всякакви още добре поминуващи се в този поминък "....лози" на така наречената ни демократична действителност, не, българската нация няма нито да отзвучи, нито да изчезне съвсем и след този , и след всякакви още съчинени ни отвън злощастни преходи.

Българската нация ще оцелее! Урааааа!

- Ама как така,бе! Нема как да стане това? – ще се провикне по радиото „некой  милионер, социален антрополог”.

- Изчислили сме – в тази и тази година ще изчезне и последният българин  на територията на държавата,основана от Аспарух! И  другарите, пардон, господата  антрополози от  Запада са на това мнение...Нема как иначе да стане!

- Да, ама не! - ще кажа твърдо аз като един  бивш репресиран бетеанец, впоследствие велик демократ, по-велик и от  адаша на Демокрацията  Демокрит.

И ще дам само един простичък аргумент.

Нема  да изчезне българската нация, господа антрополози,  ами защото...все ще трябва по днешните български земи да останат и българи, шепа да са, ама да останат!

Сещате се защо, нали!?

Ами  че то иначе...за къде са без тях и министрите ни, и депутатите ни, и стотиците ни хиляди,  плодящи се като зайци след всякакви съкращения на  държавния ни апарат  чиновници, закъде са без шепата останали българи  и банкерите ни, пръкнали се от партийни кабинети в миналото и от  комсомолски канцеларии, закъде са без останалото  количество български народ и светилата на родния бизнес, и мутрите ни, че и легионът ни от нови партийни аятоласи!!! Нали все трябва от някои да се прибират непосилни данъци, хищни сметки за ток, парно, вода, здравеопазване лекарства, образование и прочие прибирания, за да ги има големите пари и висок лайф стандарт за тях Превъплътилите се, за избуялите издънки на екзотичния ни, преобразил се и превъртял се безброй пъти пъти от 80-те години насам като танцьорка на пилон роден партийно-комсомолски елит и хилядите му производни от наплодилата се паразитна популация на  демократичния ни преход.

Да, ще трябва да оцелее нацията ни - и ТЕ, СТО ПЪТИ ПРЕВЪПЛЪТИЛИТЕ СЕ, приели и приемащи все нови и нови образи и лица, ще се борят  със зъби и нокти за това.

За да ги има все така  гезметата  им  по дългите великденски  и първомайски празници в  чужбина, за да се множат имотите им и офшорките в екзотични острови и заливи, за да ги има и големите им  лъскави /с  астрономически заплати/ служби за нашенци и нашенки в Брюксел, Страсбург, Люксембург, Женева, Ню Йорк.

Затова ще я има българската нация, мили мои сънародници и сънароднички! Ще я има и за друго – след като най-накрая  Повелителите ни отвъд Голямата вода най-после се уредят с послушно правителство по техен мерак, което да им позволи да  продупчат земята ни плодородна за шистов газ, превръщайки я пустиня,  да идват да отмарят в хилядите нашенски пръкнали се еврокръчми и хубави български моми да вият кръшен стан пред тях  с всички последващи  след това за морните иностранци  нощни сладости върху  застлани с шарени български  китеници спални.

Едва, едва ще шава, едва ще е жива и умряла, тази наша българска нация, ще се поддържа, ако ще на изкуствено дишане, но ще я има!

Докато свят светува български речи пред микрофони все ще се държат и български нови чорбаджии и милионери - като зайците ще се плодят, къде с нашенски генетичен роден материал, къде с  вносен от всички посоки на света, от девет планини и води!

 

карикатура: Георги Чепилев

 


 

редактор: Христина Мирчева