Денчо Владимиров: "Троянската тръба"

15.07.2014
Снимка 1

В рубриката "Злъч и смях"

Слушам, слушам  и по радиото - българи, които се радват, че руската тръба  ще мине през България и ще даде  в строителството и поддържането  ù  хляб на стотици хиляди българи, които сега, за да получат някой лев,  метат  улиците, мегданите, парковете по няколко пъти на ден, имитирайки  всенародно  овладяване на трудовата  заетост в републиката.

Пари ще дойдат  и от наем за тръбата, пък и - край на газовите кризи в отечеството! Аспарух добре е избрал мястото за държавата ни,  като че ли е предвкусвал предимството му за газовите доставки.

Но има и други мнения на българи. Слушаме ги и от радио, и от телевизия, и от парламента. Като мнението на един  мой  познат, бивш пламенен комсомолски апаратчик навремето, който след дълъг политически туризъм сега се е озовал в  някакъв Деформаторски блок.

Та какво ми каза той  на висок глас, с което искаше патриотично  да   предупреди  колкото се може по-широк кръг хора около нас на улицата  за огромната опасност от тази уж мирна тръба, която обаче си е като Троянски кон за нашите географски ширини.

Ето неговите потресаващи разкрития и аргументи, които успях да запомня:

    -   Ами, майна, неслучайно руснаците толкова напират да си пльоснат тръбата през България, та чак до сърцето на  Запада! През нея в изпразнено  положение ще могат да се промъкват цели  полкове от руски десантчици, въоръжени с автомати, с картечници, портативна артилерия и  ракети. И хоп - изскочили казаците му с казаци право пред разните  там Бунденстаги, Айфелови кули, Биг Бенове  и прочие  военни цели на руската инвазия. А като се озоват на Ла Манша, оттам колко му е на руснаците  да  удължат  тръбата си и да я издърпат като антена на транзистор и по дъното на океана, за ужас на тамошните мини  риби, акули и китове, да се озоват   на  мирните брегове край  Ню Йорк и да извикат грозно „Руки вверх!” И ансамбълът на Червената армия  „Александров” да заиграе  казачок на ливадата  на Белия дом и на ливадата в Пентагона /сигурно и там има ливада, не знам, не съм ходил още  по тия места, не мога да се вредя от бивши партийни и комсомолски  апаратчици, пък и може  да се окаже, че и аз съм вече  в забранителния списък на Обама заради някой и друг фейлетон в „Диаскоп Комикс”/.

А знае се,  озоват ли се  на американските ВИП-ливади  руснаците, въпрос  вече ще е  само на часове   да организират    бърз референдум в Америка за присъединяването ù  към  Русия и  хоп-станало анексирането на целия американски континент  към някой от руските слабо заселени региони, където нуждата от  ниско платена американска работна ръка в селското стопанство е най-належаща.

В определени моменти, не спираше да прави своите  предсказания  моят познат  Деформаторът, през гигантската  руска тръба ще може да се пуска и райски газ, който  ще приспива армиите на прогресивния Запад и  въпрос само на експедитивност  ще е разоръжаването на западните  воини, генерали и адмирали чак до джобна армейска  ножка, и прехвърлянето им  в лагери в Сибир и целините, където ще засаждат ръководени от мичурински агрономи гигантски плантации с картофи, шарен боб, ряпа и  виагра  за мезе към водката на руснаците.

А обратно – през тръбата от Запад на Изток "до самых до окраин", твърдеше Дефоматорът, коварните руснаци  ще могат да си вкарват "на корем"   крадени високи технологии, които сега им се забраняват от Обама и подчинените му из така наречения все още Европейски съюз. Тръба е това – лежи си спокойно и красиво по поля и горички  с цветенца  и пеперуди   и  може ли да разбереш отвън какво се примъква през нея от прогресивния  Брюксел до  агресивната Москва?

През същата тази коварна кремълска тръба, според Деформаторът, спокойно ще се промъкват с фамилиите си и всички руски началници и чорбаджии, на които сега им са наложени забрани да посещават страните на Европейския съюз! А така,  през гигантската тръба, те ще могат с лимузините си да летят като с руски тройки и да извършват истински  десант с разпускане волно  по руски из кръчмите на Париж, пъбовете на Лондон, мюнхенските бирарии с топли наденички  и Гретхени.

А ако конфронтацията с мирния Запад се засили особено  опасно, то след разстилане на докарана от руските степи мокра слама по тръбата и запалването й, от излизащия откъм прогресивния Запад пушек, ще се парализира движението по всички магистрали там - за часове  в пушеляка ще се изпоблъскат  де що има движеща се кола, влак, самолет на мирните  кротки западняци. И  поглеж - прогресивният Запад ще бъде принуден в новата си траспортна политика да премине съвсем на екологични начала - на каруци, файтони, двуколки и прочие, на които маскирани като каруцари по каприте ще  бъдат полковници от КГБ, които ще откарват западняшките  началници  и началнички, комисари и еврокомисарки, в Булонския лес или в разните му други  западни гори и там ще им виждат сметката.

А чували ли сте за Йерехонската тръба? - попита Деформаторът. "И тя ли е на руснаците?" - попитаха  стреснати  слушателите  наоколо. "Не бе, не е на руснаците - успокои ги Деформаторът. - Това е друга тръба. За нея има оставени бележки и информация в Библията. Като се надуела звуково  от  обслужващия я военен разчет, от силата на звука се събаряли цели градове. Та и сега, достатъчно  ще е  в тръбата на този "южен поток" да се пусне да премине един цигански руски ансамбъл и от издаваната от певачите и танцьорите  и аларма   може да бъде  пометена  цялата секретна  инфраструктура на   хуманитарния военен блок  НАТО! И така, о боже, континентът и светът, арабите, балканците,  ще си  останат без своя страж на мира и хуманизма!

 - Вай, вай, вай – завайкаха се всички наоколо, де що слушаха около нас  и започнаха да си плюят от уплах в пазвите пред разкрилата се пред  тях  апокалиптична опасност от  поредното кремълско коварство.

 

карикатура: Георги Чепилев

 


 

редактор: Христина Мирчева