Внимание: Жорж Сопаджиев води до пристрастяване с изложба в ХебросАрт

10.09.2014
Снимка 1

Скъпи приятели, галерия ХебросАрт и хотел ресторант Хеброс имат удоволствие да ви поканят на ретроспективна изложба живопис на художника Жорж Сопаджиев - съпътстваща изложба в Нощта на галериите и музеите на 12 септември 2014 от 18.30 часа.


Жорж Сопаджиев - лаконичен, но наситен с подтекст, който е в състояние да превърне късия разказ на картините му в дълъг и увлекателен роман. Това в литературата го прави Стивън Кинг, но при него обикновено става дума за две отделни творби, като кратката е предшественик на дългата.

Жорж Сопаджиев е 2в1, просто трябва да си отделите повече време за мълчаливо съзерцание на всяка отделна картина. Може да стане така, че мисълта за нея да изпълни нощите ви с безсъници и непреодолимо желание да стигнете до развръзката. Грешка - краят винаги е отворен и води до друга картина. Ако сте попадали на негова изложба и сте виждали на какви вълшебни експерименти със сюжет и материал е способен, ще видите и тази. Ако не сте - пропускът е сериозен, но поправим.

Веднъж впримчени в мистичните елементи на това живописно внушение, едва ли ще го напуснете лесно. Води до пристрастяване!


Хотел ресторант Хеброс беше избран да приеме комисията, която определи Пловдив за Европейска столица на културата 2019 и беше силен аргумент за избирането му. Място, в което се срещат изкуството, Възрожденският дух на Пловдив и перфектността.


Очакваме Ви!

информация: Таня Банкова, галерия ХебросАрт

снимка: назаем от сайта на художника

 


 

редактор: Христина Мирчева