Загадъчен меценат дарява пиано на галерия в Пловдив

14.11.2014
Снимка 1

Новини от галерия ХебросАрт, Пловдив

Скъпи приятели, с голямо удоволствие Ви съобщаваме, че галерията вече има ПИАНО!

Пианото е дарение от човек, който иска да остане анонимен и тъй като ние уважаваме неговото решение, ще запазим името му в тайна. Ще отворим обаче скоба за повече яснота и ще издадем малко подробности. Нашият благодетел е завършил  Националното училище за музикално и танцово изкуство “Добрин Петков" и АМТИИ в Пловдив.  Живее в Скандинавия и работи с културното и музикално възпитание на подрастващите. Има склонност към електронни пиана и ги колекционира.

Целта на този благороден жест е при откриване на изложби да идват деца от музикалното училище и да свирят. Така ще намерят публика от посетителите на изложбата, те самите да свикват да се явяват пред публика и ще дадат възможност хората да познаят малките гении. А нашият застъпник е приготвил още много изненади за младите пловдивски таланти.

Не е ли това най-добрия начин да се заинтригуват все повече хора с изкуство - и изобразително, и музика, още повече, че Пловдив ще бъде Европейска културна столица през 2019!?

С огромна благодарност към този изключителен жест и с надежда за повече такива проекти! Важното е да се инвестира в култура, както казва дарителят!

Ние сме ЗА!

Премиерата ще бъде на 27 ноември 2014 в галерия ХебросАрт с изложбата на Ангел Пачаманов.

 

информация: Таня Банкова, галерия ХебросАрт

 


 

редактор: Христина Мирчева