Васил Петров, Мичо Димитров и Юлиана Павлова с Откровения в Старинен Пловдив

10.12.2014
Снимка 1
Календар на изложбите в Пловдив
 
 
Изложба "Откровения в музика и цвят" се открива
на 12 декември 2014 от 18.00 часа
в Хотел-ресторант Хеброс в Стария Пловдив
 
 
Скъпи приятели!
 
Галерия ХебросАрт и хотел-ресторант Хеброс имат изключително удоволствие да Ви поканят на откриване на изложба живопис "Откровения в музика и цвят" с абстрактните графики на джазмена Васил Петров, с живописните импровизации на цигуларя Мичо Димитров и приказните картини на Юлиана Павлова от вълшебната измислена страна, нейната страна на чудесата - Ютопия.

Понякога природата е така щедра, че надарява любимците си с повече от един талант.

Каква е връзката между живописта и музиката, които естествено съжителстват под покрива на един творец? Дали тя е в хармонията, толкова необходима за съзвучието и на ноти, и на багри? Тази изложба може да открехне врати към отговорите на тези въпроси.

Юлиана Павлова представя живопис, чиито сюжети, образност и техническо изпълнение са на тънката и доста условна граница между хиперреалистичното и една красива, цветна фантастика. Съчетавайки несъчетаемото картините й са обитавани от плуващи в безкрайно море аквариуми, на железни рибарски куки като примамки висят перлени огърлици в очакване да се хване някоя нежна русалка. Дървото има живи човешки ръце, а сънят на разума е не върху, а в дом от възглавници. Чаровна съвременна версия на Луис Карол, а Алиса е авторката и /или?/ нейните зрители.

Васил Петров отдавна радва публиката не само с кристалния си и елегичен глас, но и с изящни деликатни рисунки. Загадъчно "недовършени" птици с хищни клюнове, напълно или донякъде абстрактни обекти, цветя и композиции са черно-белите му послания към зрителя, които той да разгадае.

Мичо Димитров продължава пътешествията си в измислената страна на приказни замъци и интимно сгушени селски църкви. Живописният му похват да "зида" сградите в специфичен музикален ритъм и "теракотеният" колорит превръщат приказката в реалност. Сигурно класическата архитектоника на тези композиции се родее по свой начин с най-доброто в музикалната класика.

Очакваме Ви!
 
информация и снимки: Таня Банкова, галерия ХебросАрт, Пловдив
 
хотел- ресторант Хеброс
ул. Константин Стоилов 51
Старият град, Пловдив
 
на снимките:
 
1. Юлиана Павлова, Игра в зелено
2. Васил Петров, Колаж
3. Васил Петров, Лебедово езеро
4. Мичо Димитров, Прованс
 

 
редактор: Христина Мирчева