Акварелни "Любовни случки" на Иван Милушев в галерия "Възраждане"

20.01.2015
Снимка 1

Календар на изложбите в Пловдив

На 27 януари 2015 от 18:00 в галерия Възраждане ще се открие изложба акварел  "Любовни случки" на Иван Милушев.

Изложбата ще продължи до 16 февруари 2015 година.

Какво ли не се случва в любовната игра. Какви ли не случки се ситуират във великото докосване между мъжа и жената. Телата се превръщат в проводници на душевните вълнения и страсти и понеже е любов – всичко е позволено и красиво.

А Иван Милушев  налага едно определено нежно и лирично ударение върху всичко, което е нарисувал – акварелът го улеснява и му помага, той е  "нежен"  материал. Голите човеци на твореца позират изискано и естествено, отдадени деликатно, но безотказно на любовните случваемости, не се срамуват от нищо – и нас не смущават с нищо, защото любовта е природа, натуралност, истинност и вечност.

Нека се отпуснем, да се зарадваме, да се усмихнем, все пак любовта е единствения ни познат рай!

Краси Алексиева, 2015

 


 

КОЙ Е?

Иван Милушев                                                                             

Иван Милушев е роден през 1956 г. в Благоевград.

Завършва художествена гимназия София през 1975г., а след това НХА – София – 1981 г. специалност илюстрация при проф. Румен Скорчев.

Член на СБХ. Има над 35 самостоятелни изложби  и множество общи изложби в страната и чужбина. От 2013 г. е директор на Благоевградската художествена галерия.

През 2014 г. е е удостоен с диплом от Кеймбридж за цялостно творчество и принос в развитието на художественото изкуство. Работи с техниките на акварела, графиката и маслената живопис.

Живее и работи в Благоевград.

 

информация: Сим Алексиев, галерия "Възраждане", Пловдив

 


 

редактор: Христина Мирчева