Рисунка голям формат на немци и българи в галерия "Резонанс", Пловдив

10.02.2015
Снимка 1
Календар на изложбите в Пловдив  
 
        
Немско-Българска творческа среща Пловдив 2015 година
             "От центъра към периферията и обратно"
 
    Изложба в галерия "Резонанс" - 13 февруари 2015 - 13 март 2015 година
      Откриване: 13 февруари (петък) 2015 от 18.00 часа, ул. Парчевич 14
 
 
От 06-ти до 14-ти февруари 2015 в Пловдив ще се проведе немско-българска творческа среща "От центъра към периферията и обратно" – Рисунка голям формат.
 
Симпозиумът ще завърши с изложба в галерия "Резонанс" и в Общински съвет, Пловдив както и в град Шверин – столица на провинция Мекленбург-Долна, Померания.
 
Очевидно са установяват разлики във възприятията при страните, намиращи се в центъра и в периферията на Европа. Това често води до напрегнати ситуации. Целта на проекта е не само да предизвика инспирации у художниците за техните творби, но и да подпомогне те да станат посредници и посланици за повишаване на разбирателството между страните от центъра и периферията на Европа.
 
Особено важно в проекта е ежедневната комуникация и творчески дискусии свързани с културата и социалната ситуация на страната домакин.
 
В рамката на симпозиума са предвидени
 
Посещения на Старинен Пловдив и Бачковския манастир. Художниците ще се срещнат с представители на различни общности като еврейска, арменска, турска и ромска, за да се запознаят с разнообразието на пловдивските етноси и мирния им съвместен живот. Авторите ще посетят и лагера за бежанци в град Харманли.
 
Участници
 
От немска страна: Корнелия Кестнер (гр. Нойщрелиц), Олаф Хопе (Община Бойнсдорф), Маркус Барвитцки (гр. Магдебург), Хенинг Пенске-Чигир (гр. Шверин), проф. Карл Оперман (гр. Вернигероде), Райнер Рауш (гр. Хале).
 
От България: Емилия Арабаджиева, Стоян Лазаров, Иван Чакъров, Николай Томов и Димитър Воденичаров.
 
информация: Организаторите
 
 
 
снимки: ©Диаскоп
 

 

редактор: Христина Мирчева