Георги Господинов и Маргарита Младенова с "Възхвала на колебанието" в Пловдив

12.05.2015
Снимка 1

 

ДРАМАТИЧЕН ТЕАТЪР "СТЕФАН КИРОВ" - СЛИВЕН
                          представя в Пловдив

 

ВЪЗХВАЛА НА КОЛЕБАНИЕТО

от Георги Господинов
постановка: Маргарита Младенова

участват: Таня Йоргова, Деница Даринова, Десислава Касабова, Ивайло Гандев, Димитър Костадинов, Добромир Цветков и Михаил Илийков.


Дата: 21 май 2015, четвъртък
Две представления: 18 ч. и 20 ч.

Място: Пловдив, Концертна зала. пл. Централен 1

 

Две големи имена бележат най-новата постановка на сливенския драматичен театър "Възхвала на колебанието" – Маргарита Младенова и Георги Господинов. Спектакълът е драматизация на проф. Младенова по разкази и стихове на Георги Господинов от неговите книги Балади и разпади, Невидимите кризи, И всичко стана луна. 

Маргарита Младенова смята, че поезията, особено ранната, на Георги Господинов, също като тази на Борис Христов, е много театрална, като всяка силна поезия. Тази поезия се интересува от истината за човека. През магията на сцената, нейният живот се усилва и тя се среща с днешния българин по един друг начин. "Време е за истина от сцената, но не каква да е истина, а изповедална истина."– смята голямата дама на българския театър. – "Защото проблемът на днешния човек е не как да се нахрани – проблемът е как да остане човек."

Ето още какво казва Маргарита Младенова:

"Възхвала на колебанието" е представление за участта на българина от времето на прехода. За живия човек, който вече 25 години се съпротивлява на превръщането му в "електорална единица"; пази в паметта си трепетите, мечтите, мислите и вълненията на своето лично битие, които очертават човешкото му пространство, достойнството му на "свят в света".

Вдъхновени от ранната поезия и късната проза на Георги Господинов, заредени от вечните "парчета" на Бийтълс, шестима млади актьори в творчески сговор и доверие към зрителя водят своята артистична битка срещу о-без-човечаването на живота.
 

 

Билети: Билетен център пред Община Пловдив.
В работни дни (10-19 часа)
В почивни дни (11-17 часа)
За резервации: 032/33 65 33

 

информация: Организаторите

 


 

редактор: Христина Мирчева