НОВИ КНИГИ: Стефан Бонев и "Странните неща"

01.06.2015
Снимка 1

Четат разкази от Стефан Бонев под монументално изображение на негова книга

В Зоната на креативността към читалище „Съвременник – 1986“ ще бъде първата среща с почитателите на писателя Стефан Бонев, насрочена три седмици след изключителната премиера на новата му книга „Странните неща“.

 

Сборникът с разкази е отпечатан от издателство „Летера“, събитието ще бъде на 2 юни 2015, от 18.00 
на адрес жк „Тракия“, бл. 140.
 
 

Зоната на креативността се намира непосредствено пред входа на „Съвременник“, чието източно изложение ще осигури прохлада за присъстващите в горещата юнска привечер. На фасадата зад сцената на Зоната, в размер, надвишаващ човешки ръст, е монументалното стенно изображение от художника Димитър Механджийски, показващо библиотека с популярни книги, в чийто център една до друга са „24 чисто нови приказки“ на Величка Настрадинова и „Изпит по летене“ на Бонев, издадени от „Летера“ и спечелили награди „Пловдив“ преди няколко години.

За книгата ще говори литературоведът Здравко Дечев, а художествен прочит на творбите ще направи Ваня Давчева под акомпанимента на китарата на Марко Томов. Този път авторът ще заложи повече на четенето на текстове и на диалога с присъстващите.

Стефан Бонев е автор и на сборниците "Разкази за двама" и "Пред прага на храма". В „Странните неща” той е събрал 24 разказа или две дузини, по израза на неговия редактор проф. Клео Протохристова. Книгата посреща читателя с невероятен вътрешен и външен дизайн, дело изцяло на Васил Киров, създал както кориците, така и илюстрациите към четирите раздела и отделните творби.

 

информация: Организаторите

 


 

редактор: Христина Мирчева