Български автори в Чикаго и Лондон

07.09.2015
Снимка 1

Четат Бонев със Сухиванов в Чикаго и с Терзийски в Лондон

Два нови разказа, „Кръстникът“ на Иван Сухиванов от Бургас и „При златната рибка“ на Стефан Бонев от Пловдив, бяха публикувани тези дни в излизащото на български език в Чикаго издание "България 21 век". Чрез рубриката си „Родно слово“ медията дава възможност на сънародниците ни, живеещи зад океана, да се докоснат до творбите на съвременни автори от страната. През юли там излязоха други три творби на Бонев: "Надежда за пролет", "Просто един празен лист" и "Странните неща", дал заглавието на едноименната и последна засега негова книга, която също беше представена в задокеанската медия.

"Агенция "Среден пръст" пък е поредният разказ на Бонев, който "Новини Лондон" публикува в началото на септември. С него той спечели една от трите специални награди в конкурса "Писането е лудост", организиран през 2011-а от излизащото в Мюнхен на български, немски и английски език списание "Пъблик Рипъблик". Това е четвъртата му творба, публикувана в тази медия, и шеста в столицата на Великобритания, заедно с други два разказа в "БГ Бен" и „Е-vesti”.

Още веднъж благодаря на изданията в Лондон и Чикаго за това, че дават възможност творбите ни да достигнат до нашите сънародници, живеещи в Англия и САЩ, заяви писателят.

Още по темата в бр. 16 на "Новини Лондон", където "Агенция "Среден пръст" е на обичайното си вече място, 21-а стр., след поредния текст на Калин Терзийски тук

информация: Стефан Бонев, писател

 


 

редактор: Христина Мирчева