Георги Господинов с "Физика на тъгата" в Бруклин и Чикаго

14.09.2015
Снимка 1

От 17 до 25 септември 2015 по покана на Brooklyn Book Festival и издателство Open Letter Books "Физика на тъгата" ще бъде представена в Чикаго и Ню Йорк. При своето излизане на английски романът в превод на Анджела Родел беше отбелязан с голяма статия в едно от най-недостъпните издания в света – Ню Йоркър.

В тазгодишното десето издание на Бруклинския литературен фестивал участват още Салман Рушди, Ласло Краснохоркай, новата чилийска звезда Алехандро Замбра и др.

Писателят Георги Господинов може да бъде видян на следните събития отвъд океана.

 

ЧИКАГО

17 Септември 2015, 18.00 ч
Seminary Co-op Bookstore
5751 S Woodlawn Avenue

Георги Господинов представя американското издание на "Физика на тъгата".

Модератор Ангелина Илиева (Чикагски университет).

 

Ето част от анонса на книжарницата домакин:

"Физика на тъгата" утвърждава мястото на Георги Господинов като един от най-изобретателните и дръзки европейски писатели. Това е книга, която можете да обитавате, да вървите по различни нишки, да следвате разказвача из разни „странични кориодри”, да се изгубвате удоволствено в историите и да изпитате емпатия към тъжния неразбран Минотавър в центъра на всичко това. 

Още по темата тук

 

БРУКЛИН, НЮ ЙОРК

BROOKLYN BOOK FESTIVAL
20 септември, 2015, 12.00
Borough Hall Media Room (209 Joralemon St.)


Георги Господинов на сайта на BROOKLYN BOOK FESTIVAL тук

 

70-те, това глобално шоу:

За американската публика познатият образ на дългокосите, хипарски 70-те години често е припомнян от литературата, киното и телевизията. Как това кардинално десетилетие се случва в други части на света и по какъв начин присъства в творбите на трима автори от различни страни - Гуадалупе Нетел от Мексико (Тялото, в което съм родена), Алехандро Замбра от Чили (My Documents) и Георги Господинов от България (Физика на тъгата). Модератор Андерсън Тепър.

 

БРУКЛИН, НЮ ЙОРК

Георги Господинов в разговор с Алберто Мангел
24 Септември 2015, 19.00
Community Bookstore
143 Seventh Avenue Brooklyn NY 11215

 

При една от редките си появи в САЩ Георги Господинов чете от Физика на тъгата. Лабиринтен и лиричен, новият роман на Господинов ползва мита за минотавъра като основа за една затрогваща и смешна семейна история, преплитайки различни “странични коридори” на разказа, за да обхване тревожната история на Източна Европа. Според Ню Йоркър истинският стремеж на Георги Господинов във Физика на тъгата е "да намери начин да живее с тъгата, да я превърне в източник на емпатия и здравословно колебание".

Още по темата тук

 

информация: ИК "Жанет 45"

 

Повече за писателя Георги Господинов в Уикипедия тук

 


 

редактор: Христина Мирчева