ФОРМИ НА СЪПРОТИВА (1944-1985) - Дискусия: "Отношението власт - изкуство и ролята на Държавна сигурност"

22.04.2016
Снимка 1

Софийска градска художествена галерия организира дискусия  

26 април, вторник, 2016 от 18.00 часа

В залите на изложбата "Форми на съпротива (1944-1985)"

 

За месец и половина изложбата "ФОРМИ НА СЪПРОТИВА (1944 -1985)" в Софийска градска художествена галерия е разгледана от над 4000 посетители. 

В програмата от съпътстващи събития са прожекции на филми, срещи с техните сценаристи  и режисьори.  Проектът на куратора Красимир Илиев предизвиква голям интерес, както от страна на зрителите така и сред специалистите – историци, изкуствоведи, литератори , журналисти. С идеята и стремежа да се даде възможност за изказване на виждания и гледни точки по темата екипът на Софийската градска художествена галерия организира дискусия на 26 април, вторник, от 18.00 часа в залите на изложбата.

 

Основни участници в нея са: проф. Михаил Неделчев, преподавател  от НБУ; Светлана Куюмджиева, изкуствовед; Екатерина Бончева, журналист и член на Комисията по досиетата, д-р. Момчил Методиев, историк, преподавател в СУ .

Модератор на дискусията ще журналистът Тони Николов, главен редактор на Портал „Култура“.

 

Каним всички  заинтересовани колеги и посетители за участие в дискусията. Различните гледни точки и оценки ще обогатят изследването на този период от най-близката ни история - нейните проекции и въздействие  в културата и развитието на изкуството във втората половина на 20 в. , както и отношението и реакцията на интелектуалците към властта .

 

Информация: Петър Димов, Връзки с обществеността, СГХГ

 

За изложбата прочетете в "Диаскоп" тук

 


 

© Христина Мирчева