АЛИАНЦ БЪЛГАРИЯ: "Национален конкурс за живопис, скулптура и графика 2016" в ГХГ - Пловдив

09.05.2016
Снимка 1

Градска художествена галерия - Пловдив показва творби на художници от Южна България в V-ия национален конкурс на АЛИАНЦ БЪЛГАРИЯ

Кога: 12 май 2016 от 18.00 часа

Къде: Градска художествена галерия - Пловдив, ул. "Княз Александър I" 15

 

На 12 май 2016 в 18.00 часа в Залите за временни изложби на Градска художествена галерия – Пловдив (ул."Княз Александър I" №15) ще се открие Регионалната изложба от Петия национален конкурс АЛИАНЦ БЪЛГАРИЯ за живопис, скулптура и графика.

В изложбата ще участват след журиране художествените произведения на автори от Пловдив, Стара Загора, Пазарджик, Казанлък, Смолян, Димитровград и Кърджали.

Журито, определено от организатора, ще заседава на 09 май, за да определи тримата носители на регионалните награди за живопис, скулптура и графика. Номинираните и наградените ще бъдат обявени по време на откриването на изложбата. Те получават правото да участват в заключителната изложба-конкурс в края на годината в галерията на СБХ на ул. "Шипка" № 6, когато ще бъдат връчени Големите награди на АЛИАНЦ БЪЛГАРИЯ.

Ще бъде издаден двуезичен каталог.

Регионалната изложба в Градска художествена галерия – Пловдив, която се провежда съвместно с Дружеството на пловдивските художници, ще може да се разгледа до 02 юни.

Националният конкурс АЛИАНЦ БЪЛГАРИЯ се провежда под патронажа на Министерството на културата.

 

Информация: Мариана Китипова, Връзки с обществеността, ГХГ - Пловдив

 


 

© Христина Мирчева