Двудневен фантастичен фестивал: "Дни на фантастичното" в Литературен клуб "Перото"

03.10.2016
Снимка 1
 
Привет на всички почитатели на фантастичното в България в многобройните негови форми и проявления!
 
Обръщаме се към вас от името на инициативата "Фантастичният фендъм – перспективи", за да ви поканим официално на двудневен фантастичен фестивал, в чиито рамки организираме обща среща с цел да начертаем заедно едно по-продуктивно бъдеще за фантастиката и фендъма в България.
 
 
Цел на срещата
 
През последните месеци във фантастичната общност се проведоха задълбочени дискусии на тема развитието на фантастиката у нас. Те ни вдъхновиха да организираме по-мащабен форум, който да положи началото на нова традиция на съвместна работа. На тези форуми предлагаме да се обсъждат възможностите и перспективите за развитие, както и настоящи и бъдещи общи проекти в рамките на фендъма. На първата среща ще се дискутира възможен механизъм за взаимодействие между общностите, правилата на неговото функциониране, начините на представителство на различните общности и фенове вътре в него. В края ѝ ще се проведе гласуване за приемане или отхвърляне на различните предложени варианти.
 
Място и формат
 
Срещата ще се проведе в рамките на фестивала "Дни на фантастичното" на 29 и 30 октомври 2016 в Литературен клуб "Перото" в НДК.
 
Фестивалът ще включва разнообразна програма за проявленията на фантастиката в различни медиуми и аспекти и ще започне в 12:30 в събота. Началото на срещата за перспективите пред фантастичния фендъм е от 16:00 часа в събота и ще бъде във формат на структуриран дебат с модератор, Иван Крумов, дългогодишен издател и фен. Главна цел на срещата е да се осигури представителство на всички основни гледни точки и да се потърси обща позиция. Подробна програма на целия фестивал очаквайте на сайта: http://fandombg.org/
 
Участие
 
За да бъде успешна дискусията за взаимодействието между фантастичните общности, каним всички тях (в това число клубове и инициативи, електронни и хартиени издания за фантастика, фестивали, конкурси, издатели и всички останали фенове) да се свържат с нас, ако желаят да представят своята позиция по темата. Моля да ни я изпратите предварително в писмен вид на [email protected] до 20.10.2016. Всяка гледна точка ще бъде публикувана по желание в списанията "ShadowDance" и "Сборище на трубадури" в седмиците преди фестивала.
 
Приветстваме с благодарност всяко желание за популяризаторско участие от страна и на други фантастични медии.
 
С поглед към бъдещето, заедно.
 
 
Организатори на "Фантастичният фендъм – перспективи" и "Дни на фантастичното":
 
Александър Попов (списание ShadowDance) Валентин Д. Иванов (фен) Георги Пенчев (списание ShadowDance) Кристиана Тошева (Фентъзи ЛАРП Център) Стефан Караманов (През 9 земи) Юрий Илков - Генерала (клуб Аркадий и Борис Стругацки)
 
 

 

© Диаскоп