Елитът на българския джаз гастролира в Bee Bop Café, Пловдив

30.11.2016
Снимка 1

 

В първите дни на декември през сцената на клуба ще преминат изключителните: Теодосий Спасов, Димитър Льолев, Антони Дончев, братя Владигерови, Стоян Янкулов–Стунджи

 

Новият месец в Bee Bop Café започва с три концерта, които в никакъв случай не са за пропускане. Имената от афиша нямат нужда от представяне, защото самите те прославят родината ни на световните сцени.

 

01 декември 2016

В първия ден на декември, сцената на Bee Bop Café ще има честта да посрещне Теодосий Спасов, в компанията на пианиста Милен Кукошаров и барабаниста Начо Господинов. Космическият кавалджия е кръстил проекта "Фри Майна Джаз Трио". Още от заглавието ясно личи, че става дума за приятелство, импровизации и пловдивски сутрини. Началото на концерта е в 21:30 часа.

02 декември 2016

След своята премиера през 2014-та, албумът "Родополоджи" ще оживее отново в пловдивския джаз клуб, на чиято сцена Димитър Льолев ще излезе в компанията на виртуозите: Антони Дончев [пиано], Борис Таслев [контрабас] и Борислав Петров [барабани]. За поредната музикална среща с пловдивската публика, музикантите от "Родополоджи" ще предадат усещането за вълшебство, бликащо от композициите на Льолев. Музикалният празник е в петък, 2-ри декември, от 21:30 часа.

03 декември 2016

В третата вечер на сцената ще си дадат среща внуците на големия Панчо Владигеров – Константин и Александър. Потомците на българския композитор пристигат в Пловдив, за да зарадват почитателите си с един своеобразен джаз концерт. Заедно със своя дългогодишен приятел Стоян Янкулов – Стунджи те ще изпълнят нови авторски джаз пиеси, както и вече популярните техни аранжименти на музика от своя дядо. Съботната вечер [3-ти декември] в Bee Bop Café минава под надслов: "Wladigeroff Brothers & Friends".

 

Информация: Анелия Дракова

 


 

© Диаскоп Комикс - Diaskop Comics