С издателство "Пергамент" стартира поредицата "Издателски вечери" в Столична библиотека

17.01.2017
Снимка 1

 

Нова инициатива "Издателски вечери"

Дата: 19 януари 2017 от 19.00 часа

Място: Клуб на Столична библиотека

 

Новата инициатива предвижда всеки месец различни издателства да се представят чрез свои автори (и евентуално преводачи) в Клуба на Столична библиотека. В деня на представянето ще има щанд, на който (както и по време на събитието) с отстъпка ще се продават книги на гостуващото издателство. Всички участвали издателства ще дарят книги за фонда на библиотеката.

Първото издание на „Издателски вечери” ще бъде на 19 януари 2017 г. (четвъртък) от 19:00 часа в Клуба на Столична библиотека.

В началото на вечерта собственикът и управител на „Пергамент” Георги Милев ще разкаже за издателството (основано в края на миналия век – през 1999 г.), за неговата история и бъдещи планове.

В четенето, с което ще продължи събитието, ще вземат участие дузина от най-интересните съвременни български поети, чиито имена и книги са в каталога на „Пергамент” – Божидар Пангелов, Бояна Петкова, Васил Прасков, Владимир Сабоурин, Весислава Савова, Диляна Георгиева, Димитър Манолов, Лъчезар Лозанов, Невена Борисова, Нели Добринова, Хайри Хамдан, Яна Монева, Ясен Василев. Творби на покойната Ваня Константинова ще чете Милена Милева, ще чуем също стихове от Палми Ранчев, Иво Рафаилов и Йорданка Белева, които няма да успеят лично да дойдат.

Входът е свободен, а от Клуба са предвидили 30% отстъпка от цените на консумацията по време на събитието.

 

Информация: Петър Чухов

 


 

© Диаскоп Комикс - Diaskop Comics