Списание Дъга в "Седмицата на Уил Айзнър"

01.03.2017
Снимка 1
 
 "Списание Дъга & Will Eisner Week" като част от честването на международната поредица от събития "Седмицата на Уил Айзнър" - пионера в изкуството на графичните романи! 
 
 
Кога: На 6 март 2017, понеделник, в 19 часа
Къде: в +това  

 
Ще имаме удоволствието да се срещнем на живо с Антон Стайков, Румен Чаушев, Петър Станимиров и Пенко и Сотир Гелеви, които ще разкажат скъпоценни истории от отдавнашното, но незабравено време: 
 
  • за приликите и разликите в създаването на комикси и графични романи преди и       сега
  • за темите, засягани по социалистическо време 
  • за вдъхновението зад създаването на документалния филм "ДЪГА - разкази в картинки" (автор: Сотир Гелев и Антон Стайков, режисьор: Мария Серафимова), и още истории... 
 
Събитието ще приключи с презентация на Даниел Атанасов, по-познат на феновете като Satanasov. Той ще ни разкрие вдъхновението и влиянието, което списанието е имало върху илюстратори и художници тогава, когато е бил съвсем малък и тепърва е правил първите си стъпки в това изкуство, и влиянието, което се вижда дори в днешно време. 
 
 
Кой е Уил Айзнър и каква е тази седмица? 
Уилям Ъруин Айзнър е американски автор на комикси и художник, считан за един от пионерите в изкуството на графичните романи (а някои го определят и като създателя им). В негова чест в САЩ ежегодно се организира поредица от международни събития, които празнуват изкуството на комиксите, графичните романи и свободата на словото. 
Тази година точно на 6 март се навършват 100 години от раждането на художника!
И за този вдъхновяващ празник бях поканена да съорганизирам специално събитие, което да припомни (или запознае) почитателите на това изкуство и с българските постижения.
 
Информация: Кристиана Тошева 
                             Екипът на Фентъзи ЛАРП Център 
                             https://fantasylarpcenter.com
 

 
© Диаскоп Комикс - Diaskop Comics