20 годишен юбилей отбелязва галерия "Форум", София с изложба на Васил Стоев и Бойко Митков

02.03.2017
Снимка 1

Галерия "Форум" представя

Васил Стоев – живопис

Бойко Митков – скулптура

Откриване: 07 март 2017, вторник, от 18.30 часа


Имаме огромното удоволствие да Ви поканим да празнуваме заедно 20 години галерия ФОРУМ!Ще отбележим събитието с изложба живопис и скулптура на двама автори, които са с нас повече от 15 години - Васил Стоев (живопис) и Бойко Митков (скулптура).

Каним Ви да бъдем заедно в този значим за нас момент и да споделим емоцията.

 

Галерия "Форум" и нейните автори

Галерия "Форум" е една от най-старите частни галерии в България. Основите на дългата й история са положени през 1997 г. в гр.Пловдив под името арт галерия "Жорж Папазов". Оттогава до сега галерията е реализирала стотици изложби на едни от най-утвърдените български художници. Някои от имената, които сме представяли са: акад. Светлин Русев, Вежди Рашидов, Енчо Пиронков, Любен Диманов, Никола Манев, Милко Божков и редица други.

Представителни експозиции

Освен тези експозиции, галерията може да се похвали и с изключителни по значимост представителни изложби на големите български класици: „100 години Златю Бояджиев“, ретроспективна изложба „Чародеецът Димитър Казаков-Нерон“ с представяне на филм за художника от големия френски изкуствовед Жан Мари Дро, ретроспективна изложба на Георги Божилов-Слона, ретроспективна изложба на Цанко Лавренов и други.

Чуждестранни художници

Редом с изложбите на големите български автори, галерията се гордее с успеха си да покаже пред българската общественост и чуждестранни автори с богато портфолио като: Пиер Фава (Франция), Рене Фуре (Швейцария), Пьотр Оссовский (Русия), Ангелос Пападопулус (Гърция), Едуардо Аниевас (Испания), Мустафа Аяс (Турция).

През 2008 г. галерията затвърди позициите си като откри свое представителство и в гр. София с името арт галерия „Форум“. Спокойно можем да твърдим, че сме съумели да се утвърдим сред българската аудитория и общественост като сериозна галерия, представяща изкуство на най-високо ниво, галерия със собствен почерк и престиж. 

Мисия

Галерията има за основна задача да представя българското изкуство и в чужбина. В потвърждения на това, можем да се гордеем с 10 поредни годишни участия на Art Fair Istanbul, изложба в Европарламента в Страсбург по случай приемането на България в Европейски съюз, различни пътуващи експозиции в партньорски галерии в Берлин, Виена, Лондон, Анкара.

 

С уважение:Ваня Атанасова и Спартак Атанасов
                        (собственици на галерия „Форум“)

 


 

© Ина Мирчева