Градски птици и морски стихии в зала "Орфей", Пловдив

13.03.2017
Снимка 1

 

Изложба на Лидия Пачемска и Вернан Джоунс

Откриване: 14 март 2017 от 18.30 часа

Адрес: Зала "Орфей", ул. Ибър 25, Пловдив

 

На 14 март 2017 ще се открие изложба на Лидия Пачемска и Вернон Джоунс в зала "Орфей", Пловдив. Два цикъла обединяват 50 картини - "Горски птици" на Лидия Пачемска и "Морето като стихия" на Вернон Джоунс. Платната са в различни размери - от 30х30 см. до 150х80 см.

 

Накратко за авторите

Лидия Пачемска - Македония - родена 1977 г.

Интересувам се от изкуство от много ранна възраст. Още на 13 години започна интересът ми към архитектурата и това се усеща като влияние в моите творби, който са като комбинация от живопис и архитектурен дизайн. Моето вдъхновение идва от човешкото тяло, природата, дърветата и заобикалящата ни среда. В моите картини обичам да има чистота и баланс на цветовете, съчетавам ги с форми и техники в зависимост от чувствата, които изпитвам в този момент. Дотук в кариерата си работих върху няколко цикъла: "Градски птици" , "Сенки" и "Приказна гора". Сега в Пловдив ще се представя с цикъл "Градски птици".

Вернон Джоунс  - Уелс - роден 1972 г.

За първи път започнах да творя на морска тематика през 2003 г. Оттогава работя по тази тема. Целта ми е да представя моретата и океаните, и тяхната динамика по начина, по които аз ги виждам. Правил съм задълбочени проучвания на движението на водата, за да достигна до перфектното усещане, предадено чрез картината. Показвал съм свой творби във Великобритания и цяла Европа.

 

Информация: Лидия Радева, зала "Орфей"

 


 

© Диаскоп Комикс - Diaskop Comics