Акварелни импресии на Иван Додов в галерия "Ларго", Варна

31.08.2017
Снимка 1

Арт Галерия Ларго представя

Иван Додов

Импресии

изложба акварел

01 септ. 2017– 21 септ. 2017

Откриване: 01 септември 2017, 18.00 часа

           

От 01 септември 2017 год. за пети път арт галерия “Ларго” ще представи със самостоятелна изложба софийския акварелист Иван Додов. За изложбата, наречена „Импресии“ авторът е донесъл малко повече от две дузини акварелни творби. Почти всички от тях са рисувани в пленерни условия в различните кътчета на България и Европа, в които Иван е пътувал през последната една година – Созопол, Иракли, Килифарево, Рила, Родопите, Венеция, Париж. Тези картини са като едни уловени и запечатани мигове, отразяващи моментната емоция на автора. Чрез тях ценителите ще могат да се докоснат до приказния, романтичен, светъл и оптимистичен свят на твореца, излят на един дъх по акварелните листове.

Иван Додов е признат магьосник на акварела. Слънчеви летни пейзажи, лодки, поклащащи се кротко от морските вълни, влюбена двойка, вървяща по слънчева пътека под арките от листа, кокетни мостчета, които се отразяват във водата – всичко това ще открием в настоящата колекция. Акварелните импресии на Додов се отличават с лекота и финес, с изящен и поетичен рисунък, с палитра, почерпена от най-впечатляващите цветове на природата.        

Очакваме ви на откриването на експозицията с участието на автора на 01 септември от 18:30 часа в Арт Галерия Ларго, ул. Хан Крум № 8. Изложбата продължава до 21 септември. Повече снимки на www.largogallery.com.  

           

Накратко за художника

Иван Додов е роден в София през 1960 г. Завършва Националната Художествена Академия в София през 1986 г. със специалност “Художествено пространствено оформление” в класа на проф. Георги Петров. Иван Додов има над 50 самостоятелни изложби в България и по света. Почти всяка година участва в пленери, организирани от “Център по изкуствата” към Кметство на гр. Пасау, Германия и в ателиетата на СБХ в “Сите Интернасионал дез Арт” в Париж. Картини на Иван Додов се намират в галерии и колекции в България, САЩ, Германия, Италия, Франция, Испания, Австрия, Холандия. Швеция, Финландия, Унгария, Израел, Гърция, Турция, Полша, Чешка република. Живее и работи в София.

 

Информация: Нели Вълчева, галерист

 


 

© Диаскоп Комикс - Diaskop Comics