НОВИ КНИГИ: Ивет Лолова и "Броеница на щастието"

02.09.2017
Снимка 1

 

Думи за книгата

"Броеница на щастието" от Ивет Лолова е наръчник по оцеляване в непредвидими ситуации. Изградена от фрагменти в централната част и завършваща с три интервюта, направени от авторката специално за тази книга, тя може да бъде определена като доку-фикшън как да се борим с Болестта, ако я приемем като неканен и нежелан гост в търсене на щастие там, където се предполага, че щастието е трудно достижимо.

Може ли човек да остане щедър дори тогава, когато разбере, че съдбата е толкова изменчива и непредсказума?! Сблъскването с дадена криза в живота не значи отказ от щастие. Щастието вирее както в безоблачни, мирни дни, така и в бурни времена на промяна и изпитания. Усмивките тук са красивите и благоуханни цветя на Търпението и Любовта и те бележат невъобразими победи в трудната битка.

Христина Мирчева

18.08.2017, Пловдив

 

Първо представяне на "Броеница на щастието" 

 

Кога: 20 септ. 2017 от 18.30 часа

Къде: Кафе клуб Влайкова, София

 

Как ще реагирате, ако една непозната и нахална жена реши да гостува в дома ви за неопределено време? В такава ситуация попада семейството на шестгодишната Мила. Една тиха лятна сутрин загадъчната г-жа Е. влетява направо през прозореца на спалнята, самонастанява се и налага правилата си. А да се живее с нея не е лесно, защото има ужасен характер. Ежедневието продължава почти по старому – ред сълзи, ред усмивки. Привидно примирените домакини не спират да мислят как да се отърват от натрапницата. Майката тренира усилено като събира всичкия си наличен физически и емоционален арсенал. Последната битка е решаваща. Финалът е драматичен и непредсказуем, какъвто е и самият живот.


Книгата на Ивет Лолова "Броеница на щастието" на 20 септември в Кафе клуб Влайкова от 18.30 ч. ще представи Жюстин Томс, която ще ни въведе в темата и в процеса по редакцията.

 

Откъси от книгата в "Диаскоп":

ИВЕТ ЛОЛОВА: "БРОЕНИЦА НА ЩАСТИЕТО"

 

 


 

© Христина Мирчева