Майстори на фотографията превземат сградите на ГХГ - Пловдив

03.10.2017
Снимка 1

 

Майстори на фотографията

в три от сградите на ГХГ - Пловдив

06 октомври 2017 - 26 октомври 2017

Откриване: 06 и 07 окт. 2017 от 19.00 и 17.00 часа

 

 

Международен фестивал на фотографията

Градска художествена галерия - Пловдив партнира на фондация „Пловдивско фотографско средище“ в представянето на известни артисти фотографи от България и чужбина в три от своите сгради в рамките на тазгодишния престижен международен фестивал, който ще се проведе от 06 до 26 октомври в Пловдив.

Петък

Веднага след официалното откриване на фестивала в Балабановата къща на 06 октомври, любителите на фотографското изкуство ще могат да разгледат „Мексиканска хроника“ – колекция фототворби на Йордан Йорданов – Юри в къщата с постоянна експозиция „Мексиканско изкуство“ на ул. „Артин Гидиков“№11 в Стария град. Откриването е в 19:00 часа.

Събота

Откриване на изложба ще има и на 7 октомври (събота). Фотографът Джордж Георгиу от Великобритания ще представи своите творби , обединени от заглавието „Придружен от непознати: Парад на американците”, от 17:00 часа на 7 октомври ( събота) на първия етаж в Залите за временни експозиции на ул. „Княз Александър I“№15.

Неделя

В неделя, 8 октомври, от 11:00 часа ще се открие изложбата с избрани фотографии от биенале „Фодар”- 2017 „Факт, фикция, истина”  на втория етаж в къщата с постоянна експозиция на художник Енчо Пиронков (ул. „Васил Кънчев”№ 1 в Стария град ).

 

„Международни фотографски срещи” е първият в България международен фотографски фестивал, който се провежда ежегодно през месец октомври в град Пловдив – „Европейска столица на културата 2019”. От самото си начало през 2002 г. фестивалът е организиран от фондация „Пловдивско фотографско средище” и дирекция „Култура и културно наследство” на Община Пловдив.

 

Информация: Мариана Китипова, Връзки с обществеността, ГХГ - Пловдив

 


 

© Диаскоп Комикс - Diaskop Comics