ЧУДЕСАТА НА ИНДОНЕЗИЯ 2017 в Национална галерия - София

07.10.2017
Снимка 1

 

Посолството на Република Индонезия

представя 

изкуствата и културата на екзотичната държава

в Национална галерия - София

ЧУДЕСАТА НА ИНДОНЕЗИЯ 2017

Живопис, скулптура, текстил, бижута и артефакти

от най-големия архипелаг в света

Двореца, 7 октомври – 12 ноември 2017

Квадрат 500, 7 октомври – 26 ноември 2017

 

Фестивалът "Чудесата на Индонезия 2017"

Фестивалът е организиран от посолството на Република Индонезия в партньорство с българската Национална галерия, запознава за първи път жителите и гостите на София с културното и историческо наследство на Индонезия.

Oт 7 октомври до 12 ноември 2017 в Двореца ще бъдат изложени живопис и скулптура от известни индонезийски автори от колекцията на Националната галерия на Индонезия.

От 7 октомври до 26 ноември 2017 в Квадрат 500 ще бъде показана селекция от старинен и разнообразен ръчно изработен текстил (батик, икат, сонгкат, тенун), бижута и атрефакти.

Официално откриване

Официалното откриване на фестивала е на 6 октомври 2017 г. в Квадрат 500 за подбрана публика от официални лица, партньори и приятели на посолството в София. Дипломатическият прием отбелязва 72-годишнината от независимостта на Индонезия и 61 години от двустранните дипломатически отношения между България и Индонезия. Гостите ще бъдат посрещнати с модно дефиле с традиционен текстил, музикални изпълнения и традиционен танц на артисти от групата Саман Гайо. Ще бъдат предложени специалитети на индонезийската кухня.

„Чудесата на Индонезия 2017” популяризира индонезийските изкуства и култура по време, но и отвъд европейския фестивал на изкуствата „Europalia”, чийто фокус тази година е именно невероятната Индонезия.Изложбите се осъществяват благодарение на любезната подкрепа на Националната галерия на Република България, Министерството на образованието и културата на Република Индонезия, Министерството на външните работи и Министерството на туризма на Република Индонезия, Националната Галерия на Индонезия, „Къщата на Очарователния текстил“, Министерството на културата на Република България и със съдействието на спонсори. Генерален спонсор е Националната банка на Индонезия.

Индонезия

Индонезия е четвъртата по население държава в света, заемаща огромни територии между Тихия и Индийския океан в Югоизточното полукълбо на Земята. С повече от 17 000 острова, Индонезия е най-големият архипелаг, обитаван от над 300 различни етнически групи, със своите характерни култури и над 700 живи езика. Множеството острови на тропическата държава крият невероятни красоти, а държавата е втората по биоразнообразие в света след Бразилия.

Индонезия е известна още от древността – повече като културна концепция, обединяваща различни региони и хора, отколкото като еднородно цяло. Тази млада държава привлича европееца от столетия насам. Екзотичният вкус на храната, непознатите аромати, наситените цветове, многолюдните улици, шумните пазари, спокойствието на пищните храмове и неизменната усмивка на хората, превръща Индонезия в райско кътче на земята.

Повече информация можете да откриете на Фейсбук страницата на фестивала: @wondersofindonesiabg

 

Информация: Маргарита Андреевска-Пешева , "Връзки с обществеността", Национална галерия

 


 

© Диаскоп Комикс - Diaskop Comics