"Баварски импресии" на Михаела Иванова в Пловдивски Културен Институт

21.10.2017
Снимка 1

Пловдивски културен институт

представя

 

Михаела Иванова

 "Баварски импресии" 

изложба живопис
 

Откриване: 28 октомври (събота) 2017  - 16:30 до 19:00 часа

в Експозиционната зала на Пловдивски Културен Институт

 

В галерийното пространство ще бъдат експонирани 14 маслени платна. Картините са създадени през последната година, след завръщането на Михаела Иванова от едномесечен творчески престой в Мюнхен, по програмата „Artist in Residence” на ГЕДОК – Мюнхен. Те отразяват впечатленията на художничката от фантастичната природа на Бавария, в която драматично се съчетават величествените хребети на Алпите, безкрайните облачни небеса и сините води на езерата.

Вярна на своя интерес към пейзажа, Михаела Иванова изследва състоянията на пространството и различните присъствия в него. Тя създава динамични композиции, в които чрез ритъма на формите и контраста на светлините постига наситена емоционална среда.

Творчеството на Михаела Иванова е познато на ценителите на живописта в Пловдив. Повече от две десетилетия, тя активно участва в художествения живот на града. Завършила е Факултета за изобразително изкуство във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий”, специалност живопис, в класа на проф. Ал. Терзиев. Автор е на повече от десет самостоятелни изложби, като последната е през 2016 г. в Мюнхен.

Има многобройни участия в национални изложби, групови представяния, кураторски проекти и пленери, в България, Австрия, Унгария, Сърбия, Македония. Отличена е с награда за живопис на ДПХ, награда на списание „Осем” в конкурса за живопис „Цветните лъчи на светлината”, номинация за живопис в конкурсите за националните награди „Алианц“ през 2012 г. и 2016 г. Печели конкурс на СБХ за участие в програмата „Artist in Residence”  на ГЕДОК – Мюнхен, през 2016 г.

Очакваме всички любители на изкуството от 28 октомври до 16 ноември
на ул. „Иван Перпелиев“ №5 – 
Пловдивски Културен Институт.

Входът за събитието е безплатен.

 
Информация: Организаторите
 

 

© Диаскоп Комикс - Diaskop Comics