Филмова продукция по разкази на Георги Господинов с премиера на София филм фест

15.02.2018
Снимка 1

 

"8 минути и 19 секунди" с премиера на 17 март 2018.

Режисьорите Петър Вълчанов, Кристина Грозева, Теодор Ушев, Надежда Косева, Любомир Младенов и Влади Люцканов ще заснемат шест знакови разказа от книгите на писателя Георги Господинов „И всичко стана луна” и „И други истории” (Жанет 45).  

Филмовите миниатюри са обединени от заглавието „8 минути и 19 секунди“.

В ролите: Светлана Янчева, Иван Бърнев, Ирмена Чичикова, Цветан Алексиев, Китодар Тодоров, Таня Шахова... и фотографът Симеон Варсано.

Всички, замесени във филмовата продукция, ще се опитат да отговорят на въпросите какво се случва за 8 минути и 19 секунди,  какви ще са лицата от последните дни, защо апокалипсисът е много лична работа, кого обащиняваме, може ли човек да се намеси в живота на друг дори помахвайки с ръка от влака, какво става в оная минута, когато светлината си е отишла, а мракът още не е дошъл?

Филмът е дебютен за Теодор Ушев в игралното кино. През 2017 Теодор Ушев беше номиниран за Оскар за късометражния анимационен филм „Сляпата Вайша” - също по разказ на Георги Господинов.

Световна премиера: 17 март, София филм фест.

От продуцентите на Умно село ВИП Медиа и БНТ.

 

Информация: ИК "Жанет 45"

Снимки: 8'19"/8 Minutes and 19 seconds

 


 

© Диаскоп Комикс - Diaskop Comics

Редакцията на "Диаскоп" изказва благодарност на своите сътрудници, които редовно изпращат информация първо при нас! Редакцията с отговорност оформя материалите и ги публикува. Препоръчваме на всички колеги, които желаят да популяризират информацията и вземат назаем съобщения, да поместват линк към първоизточника!