Валери Ценов с "Тайни градини", "Антични морета" и "Морски легенди" в галерия Аспект, Пловдив

15.04.2018
Снимка 1

 

Галерия "Аспект" представя

Валери Ценов

изложба живопис

18 април 2018 - 08 май 2018

Откриване: 18 април 2018 от 18.00 часа

 

Валери Ценов представя своя самостоятелна изложба в Пловдив за пръв път от четири години насам. Последната беше отново в галерия „Аспект“, през пролетта на вече далечната 2014 г.,и въпреки участията му в общи експозиции през този период, неговите почитатели с нетърпение очакват едно по-цялостно представяне пред родна публика.

Настоящата изложба включва около 25 живописни творби, повечето работени специално за пространството на галерията и непоказвани пред публика. Разнообразни по формат и тематика, картините дават представа за търсенията и посоката на развитие на художника през последните години. Определено правят впечатление големите, 100х120 формати, както и няколко работи на дебели подрамки, при които странùците също са живописно обработени, за да се получи 3Dефект и да се експонират без външни рамки. Като дискретни бижута въздействат и малките формати – на платна с размери 30х30, 25х25 той успява да побере цялата своя вселена. Валери съзнателно е подбрал да експонира в „Аспект“ картини от всички теми, по които работи, опитвайки се, след дългото прекъсване, представянето му да бъде маскимално пълно. Известните му цикли „Тайните градини”, „Антични морета”, „Морски легенди”, „Свободни пространства”, както и характерните митологични образи на богини, оформят основната част на изложбата. Пролетно-носталгични и пасторални градски пейзажи се редуват в картини като „По Великден” и „Утопия”. Разбира се, някои от творбите крият изненади, но да оставим почитателите на художника да ги открият сами.

Откриването е на 18 април (сряда), изложбата ще продължи три седмици и нека всеки, който желае да се потопи в приказния свят на Валери Ценов, да се чувства поканен в галерия „Аспект“. Убедени сме, че ще си тръгне зареден с много положителна енергия и доброта, а защо не и с частица от тези емоции под формата на картина за своя дом.

 

Информация: Олга Петрова, галерия "Аспект", Пловдив

 


 

© Диаскоп Комикс - Diaskop Comics

Редакцията на "Диаскоп" изказва благодарност на своите сътрудници, които редовно изпращат информация първо при нас! Редакцията с отговорност оформя материалите и ги публикува. Препоръчваме на всички колеги, които желаят да популяризират информацията и вземат назаем съобщения, да поместват линк към първоизточника.