"Издание на щастието" на Стефан Цанев, ИК Жанет 45: Първата в света книга скреч талон като протест срещу високите данъци върху книгите

24.05.2018
Снимка 1

Издателство Жанет 45 пуска първата в света

книга скреч талон

като протест срещу високите данъци върху книгите

 

По повод на 24-и май, издателство „Жанет 45“ обяви, че пуска специално лимитирано издание на книгата „Български хроники“, том 4 от Стефан Цанев, озаглавено „Издание на щастието“.

На корицата има обособено скреч поле, а при изтъркването му читателят разбира какво печели: „щастливото“ издание на книгата е с 20% по-евтино от обикновеното – толкова, колкото щеше да струва, ако книгите у нас се ползваха със същата ДДС-преференция, както хазарта.

 

"Целта на изданието е да привлече вниманието на обществеността и на политиците върху нуждата от по-нисък ДДС върху книгите в България. Този данък е намален в почти всички европейски държави, което действа като важен стимул книгите да са по-достъпни, а хората да четат повече.

Вярваме, че културата е най-ценното ни наследство, което си струва да запазим и развиваме. Вярваме също, че има и други, които мислят като нас. И също като нас искат книгите да бъдат по-достъпни за повече хора."

Манол Пейков, Управител на Жанет 45

 

От издателството приканват хората да подкрепят каузата, като се включат в петицията за намаляване на ставката на ДДС върху книгите на https://www.peticiq.com/dds_knigi

Видео на кампанията може да видите тук:

https://youtu.be/DV7BjhUXssg

Справка за стойност на ДДС в страните от ЕС:

https://www.vatlive.com/vat-rates/european-vat-rates/

 

За допълнителна информация:

Манол Пейков

[email protected]

0888 981 481

 

Информация: ИК "Жанет 45"

 


 

© Диаскоп Комикс - Diaskop Comics

Редакцията на "Диаскоп" изказва благодарност на своите сътрудници, които редовно изпращат информация първо при нас! Редакцията с отговорност оформя материалите и ги публикува. Препоръчваме на всички колеги, които желаят да популяризират информацията и вземат назаем съобщения, да поместват линк към първоизточника.