Петър Беляшки с "Формули на тишината" в арт галерия Сигна Пловдив

02.01.2019
Снимка 1

Арт галерия Сигна 

представя

Петър Беляшки

Формули на тишината

изложба живопис

Откриване: 08 януари 2019 от 18.00 часа

Гранд хотел Пловдив

 

На 08 януари 2019, вторник, от 18.00 часа Арт галерия „Сигна“ в Гранд хотел Пловдив открива изложба на известния и обичан пловдивски художник Петър Беляшки

Експозицията включва над 20 негови творби в сферата на абстрактната живопис, в която основно е разпознаваем. В платната му обаче освен пейзажни елементи и сцени от ежедневието, се забелязват и фигури, които подсилват емоцията и въздействието. Борави ловко с цветовете, владее ги и независимо от пастелната гама и поетичността им, не липсва и драматичната експресия, за което му помага практиката с керамичното изкуство. В настоящата експозиция, съобразена със спецификата на галерийното пространство, присъстват осезаемо тишината и спокойствието и затова и изложбата е под мотото ФОРМУЛИ НА ТИШИНАТА.
 

Художникът има над 50 самостоятелни изложби в страната и чужбина. Негови творби са притежание на галерии и колекционери в Русия, Холандия, Германия, Англия, Унгария, Полша, Франция, САЩ и др.

 

Информация: Нели Петрова, галерия Сигна

 


 

© Диаскоп Комикс - Diaskop Comics

Редакцията на "Диаскоп" изказва благодарност на своите сътрудници, които редовно изпращат информация първо при нас! Редакцията с отговорност оформя материалите и ги публикува. Препоръчваме на всички колеги, които желаят да популяризират информацията и вземат назаем съобщения, да поместват линк към първоизточника.