Писателят Денчо Владимиров с принос и в метеорологията

19.01.2019
Снимка 1

Дисертация направо за академик:

"Как със сигурност метеоролозите ни да познават

откъде ще задуха вятърът."

                  

Според чутото тия дни от радиопрогнозите на родните ни независими синоптици, на 15 януари 2019 северозападният вятър щял да се обърне от югозапад и температурите щели да  тръгнат нагоре.

Да, ама не! – както казваше един велик демократ от Прехода - Прихода в зората на Подмяната.

На 15 януари 2019 година вятърът не само че не задуха от югозапада, а даже се усили дотам, че изкърти вратите на училище в Сопот и децата бяха евакуирани по спешност, а покривът на образователното  заведение също пострадал и аха да хвръкне из хайдушкия Балкан.

И ето, и аз свит под одеялото, с което се сдобих при откриването на европейската столица, излъган за пореден път от независимите ни синоптици от тяхната тотопрогноза, дойдох до научното си откритие как да помогна като патриот на това професионално съсловие, което най-после диша свободно извън лапите на Българската академия на науките.

Накратко, в какво се състои  методът, по който синоптиците ни най-после ще могат да познават вярно откъде ще задуха вятърът:

Те, родните ни синоптици, трябва незабавно да вземат на работа при тях с големи заплати български политици на прехода, които  вече трийсет години безпогрешно познават откъде ще задуха вятърът и съответно с това мигновено минават вляво или вдясно, в полуляво и полувдясно и прочие посоки в не по-малко сложното, пълното с какви ли не ветрове и циклони родно политическо пространство.

Така, с по един или повече политици, а не с професори и академици, синоптиците ни ще започнат да познават с точност откъде ще задуха поредният вятър в продуханото ни вече откъде ли не отечество.

 

Карикатура: © Георги Чепилев

 


   

 © Диаскоп Комикс - Diaskop Comics

Редакцията на "Диаскоп" изказва благодарност на своите сътрудници, които редовно изпращат информация първо при нас! Редакцията с отговорност оформя материалите и ги публикува. Препоръчваме на всички колеги, които желаят да популяризират информацията и вземат назаем съобщения, да поместват линк към първоизточника.